Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Játékoslét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2017. szeptember 03. 18:00
Játékoslét
A démonizálás teljesen felesleges

Tóth péter

Fotó: Gyulai Hírlap 

Annyi a képzelőerődnek, elhízol, ráadásul agresszív leszel. Ezek azok az előítéletek, amelyek a leggyakrabban előfordulnak, ha valahol szóba kerülnek a számítógépes játékok, amelyeket régóta divat szidni. Természetesen az ilyen állításokban alapvetően sok csúsztatás van, de a legvérmesebb ellenzők hajlamosak elfeledkezni arról, hogy bizony előnyei is lehetnek a játékos életnek.

Talán a legalapvetőbb dolog, hogy bármennyire is szeretnék bemesélni, hogy a gamerek otthon ülnek a sötétített szobájukban, ahonnan nem hajlandóak kimozdulni, a játékoknak hatalmas közösségformáló ereje lehet. Amíg évekkel ezelőtt csak a haverok jöttek össze, hogy összekötve gépeiket együtt játsszanak, manapság számos lehetőséget biztosít erre az internet, ahol rengeteg új embert ismerhetünk meg, és persze nem utolsó szempont a nyelvtanulás.

Persze mondhatjuk, hogy hiába vagyunk kapcsolatban másokkal, akkor is a gép előtt ülünk, de számtalan olyan szórakozási lehetőséget találunk, amellyel kimozdulhatunk otthonról, elég visszagondolni a Pokémon GO hatalmas sikerére, amelybe bele se tudtunk kezdeni érdemben addig, amíg ki nem léptünk a ház ajtaján – és akkor még nem is beszéltünk az egyre népszerűbb e-sport eseményekről.

A pozitívumok felsorolása nem ér itt véget, a dolog hátterébe tekintve megtudhatjuk, hogy a játékok segítik a technológiai ismeretek bővítését, de jó hatással vannak a döntéshozatalra, a reakcióidőre és a kreativitásra is.

Természetesen lehetnek negatív hatások is, amelyekre figyelnünk kell, de a démonizálás is teljesen felesleges. Minden azon múlik, hogy hogyan vezetjük be a fiatalokat a számítógépes játékok világába, valamint – mint oly sok esetben – a mértéktartáson.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)