Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Se terasz, se sör...

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2022. november 13. 19:27
Se terasz, se sör...
Katari vb

Tóth Péter

Fotó: Gyulai Hírlap

A labdarúgó-világbajnokságoknak – és az Európa-bajnokságoknak is – van egy megszokott hangulata. Egy kocsma terasza vagy Gyulán a Rondella, kivetítő, hideg sör. Ezért is lesz elképesztő a 2022-es vb, amely november 20-án kezdődik.

Az időpont nem véletlen, hiszen a helyszín Katar lesz, ahol még november végén és december elején is 30 Celsius-fok közeli értékek lesznek, így a nyári rendezés elképzelhetetlen lett volna. Nem a rendezés ideje az egyetlen furcsaság, hiszen az időeltolódás miatt még délelőtt 11 órakor is lesznek meccsek.

A katariakat és velük együtt a döntéshozókat is rengetegen támadták, több korrupciógyanús ügyre is fény derült, sokan egyenesen azt állították, hogy Katar megvette a rendezés jogát, de egyik botrány sem kavart elég nagy port ahhoz, hogy máshol tartsák a világbajnokságot.

Pedig botrány volt bőven: Katar sem a játékosállománnyal, sem a megfelelő infrastruktúrával nem rendelkezett, amikor elnyerték a jogokat, így óriási stadionépítésekbe kezdtek, amely során gyakorlatilag rabszolgaként dolgoztatták a munkásokat, néha nem csupán a fizetésüket, de az ételt és italt is megvonták tőlük, így nem egy haláleset is történt a beruházások során, bár a szövetség csak hármat ismer el hivatalosan.

A rendezés időpontja az összes ország bajnokságát megszakítja, a nyári és őszi zsúfolt menetrend miatt pedig számos sztárjátékos szenvedett sérülést, így kihagyni kényszerülnek a világeseményt.

Sok sebből vérzik a világbajnokság, így kíváncsi leszek, hogy botrányok nélkül lehozzák-e a tornát. Annyi biztos, hogy a kocsma terasza, a kivetítő és a hideg sör nélkül nem lesz ugyanaz az élmény.   

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)