Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rend-SzerVáltók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2022. március 27. 18:00
Rend-SzerVáltók
Határtalan sületlenség

tóth péter

Fotó: Gyulai Hírlap

A közösségi média térnyerésével az emberek hülyítése is egészen új magasságokba ért fel. Rengeteg a dezinformáció, legyen szó a koronavírus-járványról, újabban pedig az orosz–ukrán háborúról.

Aránylag új kezdeményezés a Rend-SzerVáltók csoportja, amelynek tagjai magukat civil, hétköznapi embernek aposztrofálják, a megosztottság helyett együttműködést, a problémák helyett megoldásokat szorgalmaznak. Ránézésre ez így rendben is van, a baj ott kezdődik, hogy olyan mellékes dolgot tagadnak teljes mellszélességgel, mint a valóság.

A csoport vezetője, Bertalan Attila magát forradalmárnak tartja, folyamatosan tüntetéseket és felvonulásokat szervez, ugyanis szerinte „az Alaptörvény közjogilag érvénytelen”, Magyarország, mint állam, nem létezik, az csupán egy bejegyzett cég a New York-i tőzsdén.

Elképzelése szerint lehetséges az „önrendelkezési jog visszavétele”, amelynek értelmében, ha egy ország lakosságának egy százaléka egy időben és egy helyen demonstrál, ezt pedig az ENSZ is hitelesíti, akkor a résztvevők felruházzák a csoport vezetőjét egy új, ideiglenes kormány felállítására.

Ilyen rendelkezés természetesen nem létezik, ahogy az ENSZ sem tud erről, de Bertalan szerint munkatársaik már kétszer is jártak Magyarországon az elmúlt hetekben, hogy megfigyeljék a tüntetéseket, amelyeken állítása szerint százezren voltak.

A valóságban alig 2-3 ezren vettek részt ezeken a megmozdulásokon, de ez sem a tagokat, sem a vezetőjüket nem zavarja. Hogy Bertalan valóban elhiszi-e a sok sületlenséget, amit állít, vagy csak a többieket akarja megvezetni, nem lehet tudni, de érdeklődve figyelem a fejleményeket.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)