Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hajrá, magyarok!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2022. június 12. 18:00
Hajrá, magyarok!
60 éve vártuk

tóth péter

Fotó: Gyulai Hírlap

Tichy Lajos és Albert Flórián. Ők ketten több szempontból is a magyar labdarúgás legendái, hiszen előbbi, a nemzet bombázója becenéven illetett focista, a Budapest Honvédban szórta a gólokat pályafutása során, utóbbi pedig az első – és eddig egyetlen – magyar focista, aki elnyerte az Aranylabdát.

Hozzájuk csatlakozott a hétvégén Szoboszlai Dominik, a hazai futball új csillaga, legalábbis abban a kategóriában, hogy kettejük után ő az első, aki győztes mérkőzésen szerzett gólt az angol válogatott ellen.

A nemzeti tizenegy szombaton lépett pályára a „Háromoroszlánosok” ellen a Nemzetek Ligája elnevezésű torna első csoportmeccsén. A viadalt a legtöbben nyűgnek tartják, lényegében barátságos meccseknek, amelyekre ráerőltették a Nemzetek Ligáját, hogy tétmeccsekké váljanak, ráadásul a magyar csapatnak sem adtak sok esélyt a legújabb kiírásban, hiszen az angol mellett az olasz és német válogatottakat kaptuk meg ellenfélül.

Nem tagadom, az lehetséges, hogy az angolok tényleg nem veszik a legkomolyabban ezeket a meccseket, felforgatott kezdővel álltak fel, de az vitathatatlan tény, hogy hazánk fiai akár 2-3 góllal is vezethettek volna az első félidőben, ha pontosabban fejezik be a támadásokat.

A második félidőre fel is javultak valamelyest az angolok, a legtöbb kezdőjátékosuk már a pályán volt, ennek ellenére Szoboszlai Dominik góljával, egy szépen helyezett büntetővel, előnybe került a magyar csapat, amely kitartott a végső hármas sípszóig.

A Lipcse fiatal játékosa így csatlakozott a fentebb említett két úriember mellé, akik az 1962-es világbajnokságon találtak be Angliának, az ő góljaikkal nyertük meg azt a meccset. Hatvan évet kellett várni az újabb sikerre.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)