Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aranylabda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2021. december 05. 18:00
Aranylabda
Lehet rajta vitázni

Tóth Péter

Fotó: Gyulai Hírlap

Átadták a 2021-es Aranylabdát, a France Football labdarúgószaklap 1956-ban alapított díját, amelyet az európai futball legfontosabb egyéni trófeájának tartanak. Sokan ezt biztos másképp gondolják az idei díjátadó után, ugyanis nagy port kavart, hogy Lionel Messinek ítélték oda az elismerést.

Az tagadhatatlan, hogy Messi a valaha volt egyik legjobb futballista, ebben talán nincs is vita, pályafutása során eddig hat Aranylabdát nyert, számtalan egyéb egyéni díj mellett. Azt is hozzá kell tenni, hogy nem volt rossz éve: 41 gólt és 17 gólpasszt jegyzett a naptári évben, összevonva a klubfutballt és a válogatott mérkőzéseket. A Barcelonával megnyerte a spanyol kupát, míg az argentin válogatottal a Copa Américát hódította el.

Ami miatt sokaknak nem tetszik az argentin klasszis díjazása, hogy 2020-ban nem adták át az elismerést a koronavírus-járványra hivatkozva, amikor egyértelműen a Bayern München csatárának, Robert Lewandowskinak kellett volna kapnia a díjat. A lengyel játékos viszont idén sem lassított, megdöntött gyakorlatilag minden rekordot, amit egy támadójátékos megdönthet a német bajnokságban, korát meghazudtolva ontja a gólokat, így sokan azt várták, hogy idén megkapja az Aranylabdát, amelytől tavaly megfosztotta a vírus.

Nos, nem így lett. A legnagyobb probléma az, hogy talán az ítészek sem tudják, hogy pontosan mire is adják az Aranylabdát. Elméletben az egyéni teljesítményt ismerik el vele, de gyakran látjuk, hogy inkább a csapattal elért eredményekért kapja meg egy játékos a díjat.

Lehet rajta vitázni, hogy jó döntés született-e, de annyi bizonyos, hogy most hetekig van témája azoknak, akik amúgy sem a legirodalmibb stílusban szoktak egymással vitázni a futballról az interneten.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)