Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Téli teendők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • PUBLICISZTIKA • 2016. december 25. 18:00
Téli teendők
Idén csak rá várt az ünnepek előtti nagytakarítás
____Eredeti-Olah_Szabolcs_03.jpg

oláh Szabolcs

Fotó: Gyulai Hírlap 

Egy újabb decemberi nap. A koros hölgy megpihent egy percre a homályos konyhában. Bágyadt szemeit a mosatlanon nyugtatta, erőt gyűjtött a házimunkához, közben elkapta az év végi számadás.

Nem lehet oka panaszra, mindenki szereti-tiszteli, jó szíve és optimizmusa pedig messze földön közismert. A megfelelés azonban sok energiába kerül. Most ott könyökölt, és senki nem látta, ahogy mosolyban edzett ráncai erőtlenül petyhüdnek éltes fizimiskáján.

Régóta élt már társtalanul, és karácsony közeledtével belemart a magány. Fárasztotta az otthoni robot is, ezért olykor felvett egy-egy leányzót segítségnek. Nemrégen alkalmazott egy kis szőkét. No, az aztán ismerte a szorgalmat! Kezelte a kenyérsütőt, és jártas volt a szüreti munkában is. Utána meg felvett egy másikat feketén, de az meg rest volt, mint a fő’d, így kiadta az útját.

Az asszony tenyerébe temetett arccal könyökölt, és nagyot sóhajtott: idén csak rá várt az ünnepek előtti nagytakarítás. Jogos elvárás a tisztaság. Nekiveselkedett. Kedvenc teendőjével kezdte, az ágyneműk felfrissítésével. A deres levegő az erkélyen kibillentette tompultságából. Hosszú fogai között széles ködfátyolt fújt, és elkezdte rázni a dunyhát. Hol fel, hol le.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)