Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kötőszavak 5. – Odázva, mégis szakadatlanul

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PEN • KULTÚRA • 2021. augusztus 14. 18:00
Kötőszavak 5. – Odázva, mégis szakadatlanul
Az aradi, gyulai és pécsi írók antológiájának ötödik kötetét szűk körben mutatták be Aradon

A Kötőszavak (Cuvinte de legătură) című irodalmi antológia idei megjelenése immáron ötödik alkalommal bizonyította, hogy a kötőszavak nemcsak tagmondatokat, mondatrészeket, de az aradi, gyulai és pécsi írókat is képes összekapcsolni. Továbbá bizonyította azt is, hogy bár tavaly a pandémia gátat vetett a kötet megjelenésének és bemutatásának, nem szakíthatta meg a testvérvárosi írók kötelékét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Qult-Ar Egyesület által gondozott könyvsorozat ötödik részét augusztus 12-én az aradi Aurel Vlaicu Egyetem Akademos nevű éttermében mutatták be. A szűk körben megtartott rendezvényen Gyula várost két alkotó, a József Attila-díjas Kiss Ottó, valamint Oláh Szabolcs képviselte. A kiadványban még szerepel Kiss László és a gyulai gyökerekkel rendelkező Haász János.

A bemutatón a könyv szerkesztője, Irházi János köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében megemlékezett Bertók László Kossuth- és József Attila-díjas pécsi íróról, akinek versei bekerültek az antológiába, ám annak megjelenését már nem érhette meg. A szerzők az összejövetelen megosztották egymással az elmúlt nehéz időszakot érintő személyes tapasztalataikat, valamint összevetették gondolataikat a Magyarországon, Romániában zajló irodalmi életről és a két ország könyvkiadási és -terjesztési problémáiról is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Kötőszavak idei részében Romulus Bucur, Bertók LászlóLucia CuciureanuFekete RichárdVasile DanHaász János, Geo Galetaru, Kiss LászlóIoan MatiuțKiss Ottó, Andrei MocuțaMeliorisz Béla, Gheorghe SchwartzMéhes KárolyTraian Ștef és Oláh Szabolcs műveit olvashatják a literatúra kedvelői – Pálfi Kinga fordításának köszönhetően – magyarul és románul.

Az aradi és testvérvárosi írók antológiáját Arad Megyei Jogú Város helyi Tanácsa támogatta a Városi Kulturális Központon keresztül. A kötet a Nemzetközi Irodalmi Kapcsolatok – Arad 2021. projekt keretében jelent meg.

oláh szabolcs és kiss ottó

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)