Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zsíros hús nuku

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Súr EnikőPUBLICISZTIKA • 2021. augusztus 15. 18:00
Zsíros hús nuku
Partizánakció

súr enikő

Fotó: Gyulai Hírlap

Az ismerősöm évekkel ezelőtt, a feleségével való megismerkedésekor tért át a reformtáplálkozásra. Bulgur, tápióka, alternatív édesítőszerek, barna kenyér és társaik, zsíros hús nuku. Az elején még egész jól ment a dolog, bár a friss szerelemtől sem érezte finomnak a korszerű alapanyagokból készült ételeket.

Először a barna kenyértől kezdett undorodni, néhány hét után lenyelni is alig tudta, úgy érezte, a gabonamagvak száraz homokszemekként tapadnak a torkára. Aztán szép lassan a többi reformcucc is utálatot váltott ki belőle, vissza akarta kapni a régi ízeket. Spartacusként fellázadni nem mert, de aknamunkában – egy-egy véletlenszerűen elejtett mondattal – igyekezett megfúrni a felesége által bevezetett újításokat. Olyan rég ettünk egy kis fehér kenyeret, nem vehetnénk most azt? – kérdezte ártatlanul, mintha csak nosztalgiázni akarna egy kicsit.

A héten újabb sikeres partizánakcióról számolt be diadalittasan: hosszú évek után végre elérte, hogy kristálycukor is legyen otthon. Reggel felszabadultan kavargatta a kávéját, két kanál Koronást szórt bele, hogy tovább tartson az öröme. Adott az élvezeteknek, ahogy az apja mondta volna.

Összességében jó dolog a házasság, csak egy kicsit kell kibírni a bulgurt és a tápiókát, aztán visszatérhetsz a zsírszalonnához, a rendes cukorhoz és a fehér kenyérhez – gondolta, és nagyot kortyolt a kávéból.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)