Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Klíma és háború

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Súr EnikőPUBLICISZTIKA • 2022. július 31. 18:00
Klíma és háború
Energiaválság

súr enikő

Fotó: Gyulai Hírlap

Valószínűleg nem az én munkahelyem az egyetlen, ahol néha vitatéma, hogy hány fokra legyen állítva a klíma. Bár kutatásokkal nem tudom alátámasztani, tapasztalataim szerint a férfiaknak és a nőknek eltérőek a hőmérsékleti igényeik, ami előbbieknek pont jó, az utóbbiaknak már jégverem.

A két kategória mellett létezik egy harmadik is, Mark Zuckerbergé: néhány portálon azt olvasni, hogy a Facebook-alapító szerint a 15 fokos hőmérséklet az ideális az irodákban. Extra jégverem.

Szakemberek azt javasolják, a kinti és a benti hőmérséklet között 8-10 fokos különbség legyen, a túljáratott klíma ugyanis nem tesz jót az ízületeknek. Ehhez képest van, ahol a 40 fokos hőségben 19 fokra állítják a légkondit. A fázósak vagy élet-halál harcot vívnak a távirányítóért, vagy beletörődnek a helyzetbe, és felvesznek egy kardigánt. 

A klímaháborúnak valószínűleg az energiaválság vet véget, a rezsiárak emelkedésével kétszer is meggondoljuk, hogy lejjebb állítsuk-e a hőfokot, vagy hogy egyáltalán bekapcsoljuk-e a klímát.

A korszakváltást jelzi, hogy a kollégáimmal a légkondi hőfoka helyett az alternatív fűtési lehetőségeken morfondírozunk. A leghülyébb ötletnek eddig a hálózsák tűnt, de ki tudja… Ha nem tart ki tél végéig a gázkészletünk, lehet, hogy be kell ugrani a Decathlonba.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)