Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Empátia

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Súr EnikőPUBLICISZTIKA • 2022. január 30. 18:00
Empátia
Parkolási bajok

súr enikő

Fotó: Gyulai Hírlap

Talán leginkább a Dürer általános iskolába járó gyerekek szülei örülhettek annak az év eleji hírnek, hogy átadták a munkaterületet a Gyulakonyha leendő épületét felújító kivitelezőnek, az oktatási intézmény környékén ugyanis hosszú ideje gondot okoz a parkolás.

A fejlesztésre 2018-ban 468 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg, amiből csaknem 357 millió forint fordítható az építési beruházásra. Az időközben megnövekedett költségekre tavaly decemberben további 277 millió forint kormányzati többletforrás érkezett, idén januárban pedig megkezdődtek a kivitelezési munkálatok.

A Gyulakonyha jelenlegi ingatlanát a tervek szerint lebontják, a telken sportudvar és parkolók létesülhetnek. Utóbbi elsősorban a gyerekeiket autóval iskolába hordó szülők számára lehet örömhír, hiszen tavaly év végén komoly parkolási mizéria alakult ki a környéken. A rendőrök, lakossági bejelentés nyomán, reggelente ellenőrzéseket tartottak az iskolánál, többeket szabálytalan parkolás miatt meg is büntettek.

Bár érthető, hogy a környéken lakókat zavarják az összevissza parkoló autósok, a szülőket is meg lehet érteni. Nyilván nem szívesen engedik egyedül átsétálni kisiskolás gyereküket a forgalmas úton, ezért kénytelenek valahol leparkolni. És ha nem találnak szabad parkolót, ott állnak meg, ahol tudnak – de nem órákra, csak rövid időre, míg a bejáratig kísérik a gyereküket.

Mint minden, ez a kellemetlenség is áthidalható egy kis empátiával, és ha minden jól megy, rövid időn belül megszűnik az iskolánál a parkolási mizéria.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)