Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pisti már nem fütyül

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Súr EnikőPUBLICISZTIKA • 2021. július 18. 18:00
Pisti már nem fütyül
Újrahúzott határok

súr enikő

Fotó: Gyulai Hírlap

Pisti nemhogy kétszer, egyszer sem csengetett, de mindig lehetett tudni, hogy ő lépett be az ajtón. Pisti ugyanis fütyült. Méghozzá úgy, ahogy senki más, a Pisti-füttyöt ezer közül is fel lehetett ismerni. Nem sokáig maradt – jött, fütyült, kivette a táskájából, amit hozott –, mégis szinte családtagnak számított. Évekig hordta hozzánk a leveleket.

Pisti néhány hete már nem jön, a posta ugyanis valamilyen rejtélyes oknál fogva átszervezte a városi körzeteket.

Nem akarok kukacoskodni, rálátás nélkül okoskodni, de a külső szemlélő számára nem mindig tűnnek logikusnak a Magyar Postánál hozott döntések. Tíz évvel ezelőtt nem nagyon értettük, miért kell az Országos Logisztikai Központba utaztatni minden levelet, ha egyszer nem lesz tőle gyorsabb a szolgáltatás, és bevallom, én most sem igazán értem, mi indokolja a helyi körzetek átalakítását.

Nem tudom, mennyi időbe telik, míg egy postás megismer egy-egy területet, de gyanítom, akár évekig is eltarthat. Jó indok kell tehát hozzá, hogy újrahúzzák a határokat.

Az ország összes Pistije súlyos kilókat cipel a hátán, hóban, esőben, kánikulában is teker, és nem kevés pénzért felel. Nem megnehezíteni kéne a munkáját, hanem megkönnyíteni. Hogy még legyen kedve fütyülni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)