Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hajrá, magyarok!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2021. június 13. 18:00
Hajrá, magyarok!
Foci Eb

tóth péter

Fotó: Gyulai Hírlap

A koronavírus-járvány rengeteg dologtól megfosztotta az embereket: sokan elveszítették a munkájukat, nem voltak fesztiválok, kulturális események, ahogy a sport is megsínylette a pandémiát. A legtöbb eseményre nem mehettek nézők, de elmaradt tavaly az olimpia és a labdarúgó-Európa-bajnokság is.

Ha minden jól megy, akkor az utóbbi pótlására június 11. és július 11. között kerül sor, a kontinenstorna Olaszország és Törökország párharcával indul útjára. Érdekesség, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően nem egyetlen ország ad otthon az Eb-nek, illetve nem is két ország közös rendezésében valósul meg a torna – erre korábban három alkalommal volt példa –, hanem Európa tizenegy városában mérkőznek meg az országok válogatottjai, többek között Budapesten is.

A legutóbbi, 2016-os Európa-bajnoksághoz hasonlóan, ismét ott lehet a viadalon a magyar válogatott is, amely – csakúgy mint öt évvel korábban – pótselejtezőn vívta ki az indulási jogot. Talán mindenki emlékszik rá, hogy micsoda népünnepély volt akkor, országszerte számos városban utcabálhoz hasonló bulik kerekedtek a meccsek alatt és után, ráadásul a nemzeti tizenegy csoportelsőként jutott tovább saját kvartettjéből.

Ez idén több szempontból is csoda lenne, hiszen a magyarokat három olyan válogatottal – Németország, Portugália és Franciaország – sorsoltak egy csoportba, amelyek mind esélyesek a végső győzelemre, valamint a csapat legnagyobb tehetsége, a bajnokságra kijutást érő gólt szerző Szoboszlai Dominik sérülés miatt biztosan nem lehet az együttes segítségére.

Akármi is lesz, már az büszkeség, hogy ismét ott lehet a magyar válogatott a foci-Eb-n, valamint arra is mernék fogadni, hogy fel fog csendülni a klasszikussá vált dal, miszerint az éjjel soha nem érhet véget.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)