Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 37,8 fok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Súr EnikőPUBLICISZTIKA • 2020. október 04. 18:00
37,8 fok
Újabb szabály

súr enikő

Fotó: Gyulai Hírlap

Csak intettünk egymásnak, mert nem lehet csoportosulni – válaszolta a másodikos unokaöcsém arra kérdésre, hogy találkozott-e az iskolában az elsős unokatestvérével. A váratlan szóhasználaton kicsit meglepődve, félmosollyal a szánkon konstatáltuk, hogy az elmúlt hónapok a gyereknyelven is nyomot hagytak.

A koronavírus-járvány első hulláma talán a szülőket hozta a legnehezebb helyzetbe. Az anyukák és az apukák a home office-ban kénytelen voltak óvónőkké és tanárokká átvedleni, és a munkájuk meg a leveskavargatás mellett a gyerekük ténykedését is felügyelni. A mostani helyzet ennél lényegesen üdítőbb, annak ellenére is, hogy néhány szigorú szabályt mindenkinek be kell tartania. Mert most legalább nyitva vannak az óvodák és az iskolák, ahol a pedagógusok személyesen is figyelemmel tudják kísérni, hol tart a fejlődésben, a tananyagban a gyerek.

Hogy az ovisok és az iskolások felhőtlenül örültek-e a váltásnak, az már nem ennyire egyértelmű, a gyerekeket ugyanis egyre nehezebb lecuppantani a virtuális térről. És bár rögtön nem tűnik fel, sokszor a kicsiknek is stresszfaktort jelent a pandémia miatt kialakult helyzet: a reggeli kézfertőtlenítés, a maszkviselés, az elszeparálódás vagy a szülői jelenlét hiánya.

Októberben újabb szabály lép majd életbe: csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni az óvodákba és az iskolákba. A reggeli rohanásba beépített hőmérőzés valószínűleg nem kis feladat elé állítja majd az intézményeket és a szülőket, amit nyilván a gyerekek is érzékelni fognak. De stresszfaktor ide vagy oda, 37,8 fok alatt legalább van óvoda meg iskola.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)