Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismeretlen ismerős

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2017. november 19. 18:00
Ismeretlen ismerős
Nagyszerű motivátor
____Eredeti-toth_peter.jpg

Tóth Péter

Fotó: Gyulai Hírlap

A világbajnoki selejtezők után a magyar fociválogatott vezetése elköszönt Bernd Storck szövetségi kapitánytól. Ebben semmi meglepő nincs, a selejtezősorozat nem úgy sikerült, ahogy a szurkolók várták, pláne a sikeres Európa- bajnoki szereplés után.

Érdekesebbnél érdekesebb nevek röppentek fel a következő hetekben – Giovanni Trapattonitól egészen Paulo Sousáig –, de a végén Georges Leekens került kis „győztesen” a versenyből.

Soha nem állítottam, hogy hatalmas futballguru lennék, koromból adódóan sem emlékezhetek mindenre és tudhatok mindent, de azért szeretem azt hinni, hogy nagyjából otthon vagyok a foci világában. Ennek ellenére meglepődtem, amikor kinevezték a belga szakembert kapitánynak, mert életemben nem hallottam róla. Beszédes, hogy a Nemzeti Sport Online kapcsolódó szavazásán – a kérdés az volt, hogy sikeres lesz-e Leekens – a legtöbb szavazat a „Ki ez?” opcióra érkezett.

A 68 éves tréner sosem volt a legnagyobb név a szakmában, de Belgiumban elismert volt – egy ideig. 1984-ben lépett az edzői pályára, több belga csapatot is irányított, kétszer volt hazája válogatottjának is vezetője, valamint dolgozott az algír kispadon is. Harminchárom év alatt huszonhárom helyen dolgozott, ez idő alatt összesen három kupát szerzett.

Láthatjuk, hogy több mint kérdéses Leekens kinevezése, de azt mondják róla, hogy képes többet kihozni a játékosaiból, mint ami bennük van, és nagyszerű motivátor, azt pedig láthatjuk, hogy mindezekre szükség lenne a magyar válogatottnál. Az biztos, hogy van ideje dolgozni a belgának – a következő tétmeccsünket csak 2018  szeptemberében játsszuk – és talán jobb, ha csak akkor mondunk igazi véleményt, ha már megkezdte a munkáját.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)