Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A tél apró örömei...

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2017. január 29. 18:00
A tél apró örömei...
Az emberi viselkedés szubsztanciája
____Eredeti-mpj_2016.jpg

MOCSÁR-PÖRJÉS JÓZSEF

Fotó: Gyulai Hírlap 

…és hálás köszönetem annak a szép és nagy és hótiszta autónak, ami volt kedves és szíves majdnem lesodorni az útról, egészen pontosan a Kiss János altábornagy utca 13 centiméter szélesre száradt jégmentes hosszanti csíkjáról.

Igen, anyuka, elestem. Döntenem kellett: ragaszkodom a kerékpáros közlekedésre optimális aszfaltcsíkomhoz, és nem veszek tudomást a velem szemben közlekedő és közeledő négykerekű acéldobozról, vagy elhagyom ezt a biztonsági zónát, és téligumi-mentes kétkerekűmmel jégre futok.

Ám tessék azonnal megnyugodni, nem történt semmi bajom. Mondhatnám úgy is, hogy semmi olyan baj nem történt velem, ami aggodalomra adna okot, egyet leszámítva: ez pedig az általános emberi viselkedés szubsztanciája.

Nem tudom, hogy ki ült a gyönyörű autóban, de nyilván senki, hiszen nem állította meg emberi kéz a guruló acéldobozt, nem szállt ki belőle emberi lény, akinek lett volna szép arca és szeme, vagy ahhoz szája, hogy megkérdezhesse vele a jeges földön fekvő tőlem: – Nem történt semmi baja?

Mert nem történt, de tényleg. Nem tört el egy csontom sem. Fel tudtam állni. Újra fel tudtam pattani a kerékpárra, hogy kiélvezhessem a mínuszos tél örömeit. Egyébként pedig, és ezt komolyan mondom, hálával és köszönettel tartozom annak, aki azt a szép autót „rámvezette”, mert az esés következtében elmúlt az a kitartó, nyavalyás nyakfájás, ami már egy hete kínozott engem.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)