Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 362 forint

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2016. október 23. 18:00
362 forint
A szívatás be van rendesen betonozva minden szolgáltatói szerződésbe
____Eredeti-mpj_20160725__2final.jpg

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Ha ennyi pénzen múlna az életed, akkor mit tennél? Ez nem kérdés. Vajon egy népszerű szolgáltató esetében mi a helyzet? Havi bruttó 362 forint, ami ugyebár évente bruttó 4 344 forint.

Ennek a szolgáltatónak én havonta bruttó 9 880 forintot fizetek most, és fizetek neki tisztességesen már elég régóta, görgetve magam előtt a kétesztendős hűségidőket. Mert ma a szolgáltatások egy részét ilyen hűségidőkben mérik. Olyan ez, mint egy házasság. A frigy azonban nem templomban, hanem offline vagy online ügyfélszolgálati irodákban köttetik. A házassági szerződésben pedig sok minden leírattatik, de valahogy az egyik félnek mindig több teret enged az a fránya papír. A  szolgáltató voltaképpen a szerződést egyoldalúan, ott és akkor módosítja, ahol és amikor akarja. Persze azért határok és biztosítékok vannak, de a szívatás be van rendesen betonozva minden szolgáltatói szerződésbe.

A lényegre térnék, hiszen pusztán csak annyit akartam üzenni, úgy mindenki nevében, az Invitel nevű szolgáltatónak, hogy nem vagyok hajlandó havi 362 forinttal többet fizetni a változatlan szolgáltatásért. A „házassági” szerződésünket havi bruttó 9 880 forinttal, nem pedig 10 252 forinttal írtam alá. Minden egyéb körülmény számomra nem releváns és indifferens. Az eljárást pedig igazságtalannak tartom. Ez elvi kérdés!

Ezt az üzenetet az ügyfélszolgálatra is megpróbáltam eljuttatni, az élő, szóbeli válasz ez volt: „Akkor tessék felmondani a szolgáltatást!” Online fiókomban a panaszlevelemet időközben valamiért törölték. Mivel a szolgáltatással elégedett vagyok, az egyoldalú szerződésmódosítás – számomra nem létező – jogával fogok élni.

Hamarosan jelentkezem!

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)