Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az utolsó koporsószeg a gyulai szociknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2017. május 19. 12:15
Az utolsó koporsószeg a gyulai szociknak
Szomorú ez
____Eredeti-mpj_201602.jpg

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Mert minden bizonnyal van egy pont, ami után csak a semmi van. Írjuk le bátran a valóságot: a gyulai szocialisták ideje lejárt, se működő pártjuk, se politikusaik, se szavazóik nincsenek már városunkban. Ideje a lélegeztetőgépről lekapcsolni a Magyar Szocialista Párt gyulai szervezetét.

Kár volt pénzt költeni színes plakátokra és szórólapokra. Megyeri György Rolandot az ismeretlenségből emelték elő néhány hétre, hogy ugyanoda helyezzék vissza. Ez nem volt egy hosszú politika karrier. A szocik zöldfülű politikusának gyöngyfülgőjén a tavaszi nap is fáradtan csillant meg tegnap, amikor – Tóth Bertalan, Vargáné Balázs Magdolna és Bod Tamás jelenlétében – bejelentette visszalépését a nagyrománvárosi választókerületben. Ez volt az utolsó koporsószeg a gyulai szociknak.

Szomorú ez. A több cikluson át városvezető szocialisták azért ennél többet érdemelnének. Elvitathatatlan tény, hogy a maga idejükben építették és szépítették városunkat. Voltak erős és befolyásos embereik. Mára ebből semmi sem maradt. A jelenlegi helyi vezetőkkel és irányítókkal pedig ez a párt Gyulán soha nem rúg már labdába.

A gyulai testületbe az egyik választási szövetségestől (Demokratikus Koalíció) elcsaklizott listás mandátummal jutott be az MSZP az Együtt jegyeseként. Nyilván Bod Tamás képviselő úr nem szereti, ha erre visszaemlékezik az ember, de hát így történt. Szavát és aláírását adta egy megállapodáshoz, majd amikor világossá vált számára, hogy nem lehet képviselő, ha betartja azt, amit szövetségesének ígért, elegánsan meggondolta magát. A DK, akié a megállapodás értelmében a mandátum lett volna, természetesen kivonult a hiteltelen Bod mögül. Az MSZP azonban úgy látta jónak, hogy a cselszövéssel mandátumhoz jutott Együtt politikusával védi tovább a baloldal becsületét.

A Leel-Őssy Gábor által szépen felépített és megerősödött DK így szorult ki egy ciklusra a gyulai testületből, de így és ezzel kezdődött el egy kétséges politikai karrier, ami Bod Tamás nevéhez fűződik, s ami egy mondatban így foglalható újra össze: a rendszerváltást követő gyulai önkormányzatiság históriájában eleddig nem akadt olyan képviselő, aki első munkanapján, az alakuló ülésen veszítette volna el teljes politikai szavahihetőségét és becsületét.

Bod Tamáshoz csatlakozni, vele szövetséget vállalni nagyjából egyenlő a bukással. A balos érzelmű Megyeri György Roland még idejében távozott. Független jelöltként, az Együtt és az MSZP támogatásával szeretett volna képviselő lenni. Azt sajnos már nem tudjuk meg, hogy mennyi szavazatot kapott volna vasárnap, de erősen hajlok arra, hogy a Munkáspárt jelöltje is elverte volna.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)