Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szívcsakranyitogatós

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2015. december 12. 18:00
Szívcsakranyitogatós
Innen ölelek mindenkit!
____Eredeti-mpj.jpg

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Persze, szólni kell az ufókról. Ehhez pedig a NASA sem kell, amúgy is csak hazudnak égbe, űrbe meg világba. Igen, mondjuk ki végre, hogy köztünk élnek. Ennyi. Nos, hogy ezen túl vagyunk, s a hüvelygomba, mint probléma, nem érint minket, beszélgessünk a fociról. Tegnap megtettem életem első élő fogadását az Odds Cafféban. A focihoz nem értek, ezt szögezzük le. Azért a szimpatikus nevű Liverpoolt, amely számomra egy ismeretlen eredetű és nevű csapattal játszott aznap, megtettem 2:0-ás győzelemre. A terv az volt, hogy 500 forintból így kb. 4700-at csinálok. Ez nem jött össze. De, s nem kell hümmögni, tervnek egyáltalán nem volt ez rossz. És sok munka sem volt vele, veszíteni pedig tudni kell. És tádááám!

Amúgy pedig a minap azt olvastam, hogy az öregedés, mint egy nem kívánatos biológiai folyamat, hamarosan és tudományosan leállítható lesz. Értsd ezt úgy, hogy eljön az örökifjúság aranykora. Eljátszottam én is a gondolattal, hogy az milyen jó is lesz nekem. Ebbe a kellemes gondolatjátékba csörgött bele anyám telefonja, pontosabban az én telefonom, amin anyám hívott, hogy megkérdezze: Jocóka, lesz harmadik világháború? Erre mi a frászt válaszolhattam volna, éppen az örökifjúság gondolatával játszva, meg azért anyám kérdése is meglepett kissé és nagyon, hiszen ilyen komoly dolgot az elmúlt negyven évben nem kérdezett tőlem, leszámítva azt, hogy neki mikor lesz már unokája. Hát azt mondtam: anyuka, biztosan lesz valamikor harmadik világháború, de nyugodjon meg, senki sem fog meghalni benne.

Van egy ismerősöm, aki szereti az alternatív megoldásokat. Speciel vegetáriánus, mi több, évek óta biokajákon él, és rendszeresen csinál nyersvegán heteket is. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy azokon a napokon mindent nyersen visz be egészségtől duzzadó szervezetébe. Ilyenkor nem járunk egy társaságba, mert erős bélgörcsei vannak. Bélánknak ezek a magány napjai is, se nő, se haverok körülötte. Ezért erős meditációs gyakorlatokkal szokta összekötni a nyers heteit. Szóval ez a koma szerelmi bánatában, mivel nem alkoholizál és nem drogozik, túlvitaminozta magát. A Béla meg volt győződve arról, hogy ha beszedi a rendelkezésére álló százötven szemes növényi vitaminkészletét, meg fog halni. Életben maradt, de gondolj bele, ez az ember természetgyógyász!

Egyébként pedig a szívcsakranyitogatásról akartam írni. Tudniillik, megnyitották a szívcsakrámat. Azóta bizakodó vagyok, de most komolyan. Néhány nap, és itt a karácsony. Úgy érzem, hogy valami megmozdult ott bent. Ilyen pozitív szavaim vannak mostanában: elengedés, lezárás, megbocsátás, szeretet, önzetlenség, újrakezdés, fejlődés stb.Talán belőlem is lehet szerethető ember. Talán én is tudok majd úgy szeretni. Talán tényleg van itt bent egy csakraféleség, amit ha megnyitnak, a kiszáradt szívmederbe friss víz kerül, s az út onnan egy folyóhoz vezet, amin becsukott szemmel is biztonsággal hajózhatok előre, ahol tényleg vár rám valaki. Innen ölelek mindenkit! 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)