Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megérzés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2016. április 17. 18:00
Megérzés
Valami nem evilági kapcsolat
____Eredeti-mpj_201602.jpg

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Azt hiszem, hogy a hitről szeretnék írni. Nem vallásos értelemben. A hitnek az erejéről. Szeretnék írni a megérzésekről is. Véleményem szerint a kettő között felfedezhető valami nem evilági kapcsolat. Két megtörtént eseményt szeretnék leírni. Nem tudom, hogy engem miért találtak meg ezek a történetek. Talán majd tudni fogod, hogy miért írom le, s te miért olvasod most el.

Márpedig, aki azt állítja, hogy Isten nem létezik, az hazudik. Ezzel a mondattal szerettem volna kezdeni az írásomat, de meggondoltam magam. Félrevezető lett volna Istent belekeverni ebbe a történetbe. Mert ez nem róla, hanem rólad szól, akkor is, ha elsőre majd nem így érzed.

Valaki virágokat ültetett. Tulipánokat és nárciszokat. Nem az első esztendő, hogy így tett, hiszen kertész volt. Minden tulipánt követett egy nárcisz, minden nárciszt egy tulipán a sorban. Szokása az volt, amikor elültette az összes sort, az elejéről kezdve igazította végig a frissen plántált növényeket. Most azonban egy esetben nem így tett. Kettőt visszalépett, hogy a sorban megigazítson egy nárciszt. Ebben a pillanatban, ahol kétlépésnyivel korábban állt, az útpadkának csapódott egy autó. 

Valaki családjával tartott Balatonlelle irányába. Az utat jól ismerte a férfi, szinte rutinból vezetett. A felesége ült mellette, egy kisfiú pedig hátul az autóban. Egyszer csak megszólalt a férfi mobiltelefonja. Ismeretlen volt neki a szám, amiről hívták. Félreállt az autóval, hogy fogadni tudja a hívást. Egy férfihang a nevén szólította meg, majd megszakította a vonalat. Ebben a pillanatban az előtte lévő kereszteződésen – az alsóbbrendű útról – kamion száguldott át a főúton. A kocsiban ülő két felnőtt egymásra nézett, tudták: az a hívás mentette meg az életüket. A történetnek azonban itt még nincs vége. A férfi visszahívta a számot, többször is, de azon előfizető nem volt kapcsolható. Nem hagyta nyugodni ez az egész. Később felhívta a mobilszolgáltató tudakozóját, ahol azt mondták neki, hogy arról a számról nem kaphatott  hívást, mivel nincs kiadva senkinek.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)