Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai tündérkertben munkálkodtak a Régi Gyümölcsfajták Baráti Körének tagjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. április 18. 09:00
A gyulai tündérkertben munkálkodtak a Régi Gyümölcsfajták Baráti Körének tagjai
A csapat továbbra is várja azokat a jelentkezőket, akik szívesen örökbefogadnának facsemetét
Együtt kertészkedtek április 16-án a Régi Gyümölcsfajták Baráti Körének tagjai. A gyulai Kálvária tövében, a tündérkertben ezúttal a télre felrakott nyúlhálókat távolították el, és végre az gyümölcsfáikat védő kerítés építését is befejezték.
____Eredeti-IMG_3835.JPG

a Régi Gyümölcsfajták Baráti Körének tagjai kerítést építettek a tündérkert köré

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Dr. Pocsay Gábortól, a Régi Gyümölcsfajták Baráti Körének egyik vezetőjétől megtudtuk: a nyúlhálók azért szükségesek, mert a facsemeték meg igen fiatal korúak, nagyjából 5 éves koruk után már nem lesz szükség az effajta védelemre.

Dr. Pocsay Gábor 

– A mai munkánk másik része a kerítésépítés. Már félig készen voltunk vele, ám néhány hete sajnos ellopták a nagy akác oszlopokat, amikre a drótháló kerül, így azokat újra leássuk, és ma már remélhetőleg végleg befejeződnek a munkálatok – tette hozzá a csapat vezetője.

Dr. Pocsay Gábor lapunknak elárulta: a legfontosabb célkitűzésük az, hogy a területen hamarosan egy rendezett park és kirándulóhely várja a helyieket és a turistákat, majd azt is hozzátette: – Jó lenne, ha az emberek visszaszoknának ezekre a kisebb hétvégi kirándulásokra, amiknek külföldön egyelőre nagyobb hagyománya van. Mi mindent megteszünk és szeretettel várjuk azokat, akik szívesen csatlakoznának hozzánk. Nem kell érteni a kertészkedéshez, elég az érdeklődés, mi mindenkit szívesen megtanítunk mindenre.

A csapat tagjaitól később azt is megtudtuk, a gyulai tündérkertben továbbra is van lehetőség a gyümölcsfacsemeték örökbefogadására. Bárki, aki vállalja, hogy szívesen gondozna egy fiatal fát, később a termésének felét megkapja majd a munkájáért cserébe. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)