Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nem kérdés!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2021. július 11. 18:00
Nem kérdés!
Egy karnyújtásnyira

tóth péter

Fotó: Gyulai Hírlap

Lehetünk-e büszkék a magyar válogatottra? Számtalanszor hangzott el ez a kérdés az elmúlt időszakban, miután Magyarország csapata befejezte szereplését a labdarúgó-Európa-bajnokságon. A válasz nem egyértelmű, legalábbis nem mindenkinek.

Pedig a siker akkor is siker, ha valaki nem szereti az adott sportágat, esetleg sportolót. A focival kapcsolatban sokakban van ellenérzés, amely nem csoda, hiszen a hazai klubfutball – néhány olyan üdítő kivételtől eltekintve, mint a Ferencváros UEFA-bajnokok ligája szereplése – nem sok örömet okoz, még azoknak sem, akiknek kedvenc csapata a magyar ligában játszik.

A színvonal egyértelműen alacsony, a csapatok viszont a teljesítménnyel ellentétes pénzekből gazdálkodnak, ahogy azt is megszokhattuk, hogy az utolsó utáni zsákfalu hobbicsapata is világraszóló stadiont kap.

Amivel sokan nincsenek tisztában, hogy a klubfutball nem egyenlő a válogatottal, ahol a játékosok egy része ráadásul nem is itthon játszik, így az „én adómból” kezdetű mondatok eleve értelmetlenné válnak.

De igazából értelmetlen minden ilyen jellegű kijelentés: gondok vannak, valamint lesznek is, nem kivétel a futball sem, de amikor az a tizenegy sportoló kifut a pályára meggypiros mezben – ide behelyettesíthető akármelyik sportág akármelyik képviselője –, akkor ezek a dolgok megszűnnek, legalábbis meg kellene szűnniük, és nem számít más, csak a cél.

És akkor lehetünk-e büszkék? Szerintem ez nem kérdés, elvégre egy olyan csoportba kerültünk az Eb-n, ahol a másik három a világ legjobb csapatai között van számontartva, mi pedig nem feltartott kézzel mentünk ki a pályára, helyt álltunk, a továbbjutás pedig egy karnyújtásnyira volt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)