Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mozijövő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2021. május 23. 18:00
Mozijövő
Szélesvásznú nappali

tóth péter

Fotó: Gyulai Hírlap

Van fény az alagút végén, mondhatnánk, hiszen a javuló járványügyi adatok és a beoltottak számának növekedése miatt egyre több minden indul újra: kinyitottak a teraszok, múzeumok és lassan nyitnak a mozik is.

A koronavírus-járvány számos üzletágat tett parkolópályára, nem volt kivétel a filmipar sem, amelynek szintén meg kellett küzdenie a pandémia miatt megváltozott viszonyokkal. A szigorú korlátozások közepette nem volt könnyű összehozni a nagy költségvetésű filmek forgatását, hiszen ezeken a színészeken kívül népes stáb is megjelenik, illetve több olyan film is van, amelynek hónapok óta csúszik a premierje, mert a kiadók mindenképpen nagyközönség előtt szeretnék bemutatni azokat.

Voltak persze olyanok is, akik merészebben álltak a témához, és valamelyik streaming szolgáltatóra bízták az alkotásuk bemutatását, ez pedig annyira sikeres volt néhány alkalommal, hogy a közeljövő filmjei közül sokat egyszerre fognak bemutatni a mozikban és az interneten.

Már a pandémia előtt is kérdéses volt a mozik jövője, ugyanis egyre nagyobb teret nyernek a HBO GO-hoz és Netflixhez hasonló szolgáltatások, amelyek pár ezer forintos havidíjért cserébe igyekeznek elhozni a moziélményt a nappalinkba.

Sokan esküsznek a klasszikus filmszínházakra, az pedig biztos, hogy vannak olyan alkotások, amelyek megérdemlik a széles vásznat, de vannak hátulütők is, elég csak arra gondolni, hogy körülöttünk mindenki eszik, mozgolódik, néhány igazán elvetemült pedig a telefonját nyomkodja, de az is „élmény”, amikor a korhatárra fittyet hányó szülő a film ötödik percében vonszolja ki gyermekét egy horrorfilmről.

Akárhogy lesz, a következő évek minden bizonnyal eldöntik, hogy van-e még jövője a moziknak.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)