Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tüntetők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2021. március 07. 18:00
Tüntetők
Normális élet, ezeknek?

tóth péter

Fotó: Gyulai Hírlap

Vegyük vissza az életünket! „címmel” tartottak tüntetést február 28-án a budapesti Hősök terén. Az eseményen vírustagadók, oltásellenesek, illetve olyanok vettek részt, akik nem értenek egyet a koronavírus-járvány miatti intézkedésekkel. A tüntetőket nem más hívta össze, mint Gődény György. De ki is ő pontosan?

Gődény szakmáját tekintve gyógyszerész, de több sportágban is kipróbálta magát, illetve film- és sorozatszerepei is voltak. A köztudatba akkor került be, amikor 2017-ben megalapította a Közös Nevező elnevezésű pártot, amelynek elnöke is lett. A 2018-as országgyűlési választásokon 0,07 százalékos eredményt értek el, így nem jutottak be az Országgyűlésbe, majd tizenhárom büntetőeljárást is indítottak ellenük, hamis magánokiratok felhasználása és ajánlóívekkel való visszaélés miatt.

A párt 153 milliós kampánytámogatást kapott, amelyet – meglepő módon – azóta sem fizettek vissza.

Gődény ezek után a koronavírus-járvány kitörésekor bukkant fel újra, a kezdetektől kritizálva az intézkedéseket, nemegyszer megkérdőjelezve a járvány létezését és veszélyességét is.

A gyógyszerész százezrével vezeti meg a befolyásolható embereket, számtalan életet veszélybe sodorva ezzel, hiszen a legutóbbi tüntetésen is, amelyen körülbelül ezer ember gyűlt össze, a legtöbben maszk nélkül voltak.

Kérdezhetjük, hogy miért történik mindez? Tavaly év végén jegyezték be a Normális Élet Pártja elnevezésű politikai csoportosulást, amelyhez – látszólag – nincs köze Gődény Györgynek, de ugyanaz az ember alapította, mint a Közös Nevezőt. A többit, gondolom, nem nehéz kitalálni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)