Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Covidióták

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2020. szeptember 13. 18:00
Covidióták
...ami sok, az sok

TÓTH PÉTER

Fotó: Gyulai Hírlap

Nem állítom, hogy minden intézkedéssel egyetértek, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt hoztak meg, de ami sok, az sok, márpedig néhány ember nagyon túltolja az ostobaságot az elmúlt időszakban.

Egyre többen kérdőjelezik ugyanis meg a vírus veszélyességét, sokan nem tartják már be a legegyszerűbb szabályokat sem, sőt, egyre többen vonják kétségbe a vírus létezését.

A legnagyobb probléma – hangozzon ez bármilyen furcsán – az a tény, hogy Magyarországon aránylag kevés esetszámmal találkozhattunk a pandémia kitörése óta, ez pedig néhányakat megerősített abban, hogy a kevés fertőzött, valamint a kevés halálozás egyenlő azzal, hogy a szakemberek eltúlozzák a világjárványt.

Innen egyenes út vezetett az olyan összeesküvés-elméletekig, minthogy egy laborban hozták létre a vírust, nem komolyabb az influenzánál, de persze idekeverték már a különböző háttérhatalmakat és a gyíkembereket is.

Nagyjából ezek az emberek azok, akik nem hajlandók maszkot viselni, mondván, az nem véd semmitől, sőt, az ember tüdőbeteg lesz tőle, de még azt is hangoztatják, hogy a maszk az elnyomás eszköze.

Utóbbiakat nevezik egyre többen „covidiótáknak” – és a német ügyészség szerint ez belefér a szabad véleménynyilvánításba –, hiszen nem csak felelőtlen és veszélyes, de rettentően káros is ez a viselkedés.

Mára ott tartunk, hogy a Magyar Orvosi Kamarának közleményben kellett elhatárolódni azoktól, akik ezeket a nézeteket hangoztatják, ilyen Pócs Alfréd, aki a MOK Heves megyei elnöke lehet ennek ellenére, valamint Gődény György gyógyszerész, aki ha szakmájában nem is kiemelkedő név, de egy csapásra ismert lett, amikor 2018-ban egy több millió forintot elcsaló kamupártot alapított.

Ilyen lehetett a sötét középkor is.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)