Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felelősség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Súr EnikőPUBLICISZTIKA • 2018. július 01. 18:00
Felelősség
Kutyatámadás érte

súr enikő

Fotó: Gyulai Hírlap 

A közelmúltban írtunk arról, hogy szigorodtak Gyulán az állattartásra vonatkozó szabályok. Úgy tűnik, az újra fogalmazott önkormányzati rendeletet nem veszi mindenki komolyan, legalábbis ez derül ki abból a levélből, amelyet egyik olvasónk juttatott el szerkesztőségünkhöz.

A hölgy és férje reklámújságok és szórólapok terjesztésével egészítik ki keresetüket, egyikük az utcák páros oldalán, másikuk a páratlan oldalon járja végig a postaládákat. Egyik alkalommal elhúzódott a munka, este kilenc körül járt az idő, amikor olvasónkat kutyatámadás érte: az eb a kerítésen keresztül az alkarjába és a hasába harapott.

A hölgyet, aki az autoimmun betegségére felírt immungyengítő gyógyszer miatt fokozottan ki van téve a fertőzéseknek, a tulajdonos fia vitte be a kórházba. Négy nap múlva engedték haza, de a kálváriája ezzel nem ért véget. Kétnaponta kötözésre kell járnia, amíg a sebei be nem gyógyulnak, és ideiglenesen a gyógyszeres kezelését is fel kellett függesztenie. 

A harapások nyomai örökre megmaradnak a testén, és a támadás a lelkén is nyomot hagyott, mint írta, az eset óta rémálmai vannak, altatót és nyugtatót szed. Úgy gondolja, ha a tulajdonos nem állt volna rá autójával a járdára, és biztonságos lenne a kerítése, nem történt volna meg a baj. Ha egy kisgyerek vagy egy idős ember sétál arra, tragikusan is végződhetett volna a történet – véli olvasónk.

A területét védő házőrző természetesen nem okolható a történtekért, az állat csak azt tette, amit az ösztöne diktált neki. Gazdája azonban nem járt el elég körültekintően, nem gondoskodott arról, hogy a kerítése mellett elhaladók is biztonságban legyenek. Pedig értük is felelősséggel tartozik.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)