Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Libabőrös

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2018. február 18. 18:00
Libabőrös
Bajnokok Ligája

tóth péter

Fotó: Gyulai Hírlap 

Mit jelent az embereknek a február? A legtöbben nyilván a Valentin-napra gondolnak elsőként: romantikus vacsora, rózsacsokor, miegymás. Akik azonban – hozzám hasonlóan – egyrészt nem kedvelik az ehhez hasonló mesterkélt „ünnepeket”, másrészt mindenük a futball, a február csak egyet jelenthet: visszatér a Bajnokok Ligája!

A legrangosabb európai kupasorozat már december óta a pihenőjét tölti, így éppen itt az ideje, hogy visszatérjen a tévéképernyőkre. Nem túlzok talán, ha azt mondom, hogy minden fociszerető libabőrös lesz, amikor felcsendül a BL-himnusz, és kivonulnak a csapatok a pályára, legyen szó bármilyen párosításról.

Márpedig ebben a szezonban nem egyszer volt már okunk örömködni, ugyanis már a csoportkörben olyan csapatok kerültek össze, mint a Chelsea, az Atletico Madrid és az AS Roma, a Tottenham, a Real Madrid és a Dortmund, de a Barca- és a Juventus-mérkőzésekre is szívesen gondolunk vissza.

Persze azt is tudja mindenki, hogy az igazi csemegék az egyenes kiesési szakaszban várhatóak, nem lesz másképpen most sem: a Chelsea és a Barcelona párharca egy régóta húzódó rivalizálás következő állomása, amelynek mindkét oldalon voltak hullámvölgyei és hegyei, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain összecsapása pedig korunk egyik legjobb csapatának és az egyik trónkövetelőnek a meccsét vetíti előre.

Nyilván sokan megkérdőjelezik azt, hogy egyesek ennyire képesek rajongani egy sportért, azoknak Bill Shanklyt, a Liverpool legendás vezetőedzőjét idézném: „Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb.”

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)