Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Akik közöttünk élnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Rontó Judit • PUBLICISZTIKA • 2019. május 19. 18:00
Akik közöttünk élnek
Szuperhősök

Rontó judit

Fotó: Gyulai Hírlap

A szuperhősök általában kitalált személyek. Álruhában és gyakran arcukat elfedő maszkban, különleges képességeik segítségével segítenek az elesetteken, és védelmezik embertársaikat.

A szuperhősök kereséséhez van, hogy elmegyek moziba, és átszellemülten figyelem, amint bosszút állnak a föld lakosainak eltiprásáért. Néha azonban az is elég, ha körbenézek a szűkebb környezetemben, hiszen két, számomra különleges hőst is ismerek.

Az egyik egészen aprócska, hiszen csak hatéves, a másik egy picit öregebb. A kicsi lány szuperereje abban rejlik, hogy a mosolya minden hideg szívet felolvaszt, tele van szeretettel. Rendületlenül készül arra, hogy a legjobb balerina legyen, tanulja egy idegen ország nyelvét, és szuper- erejével kiválóan beilleszkedik a külföldi és a hazai környezetbe is.

A másik szuperhősöm ereje végeláthatatlan. Volt, amikor azt hittem, hogy nem sikerül felállnia a sok lelki megrázkódtatástól, fájdalomtól, hiszen olyan messze él tőlünk, és annyira egyedül. Ám pozitív életszemléletével és sokak számára kicsit talán boszorkányos, spirituális megmozdulásaival mindig meg tud lepni. Számomra ő egy földönkívüli.

Ezúttal két szuperhőst emeltem ki, de a listámon még nagyon sok olyan ember szerepel, akire ráillik ez a szó. Ilyen például az előbb említett szuperhősök anyukája, apukája és nagymamája is.

Azt gondolom, hogy szuperhősökkel van tele a világ.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)