Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új év, új célok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Rontó Judit • MAGAZIN • 2020. január 15. 17:25
Új év, új célok
Tudatos pénzügyek

RONTÓ JUDIT 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Szilveszter napja zömmel a fogadalmakról szól. Elhatározzuk, hogy a következő évben másképpen állunk céljaink teljesítéséhez, legyen szó ház- vagy lakásvásárlásról, nagyobb utazásról, esküvőről vagy a váratlan helyzetek megoldásáról. Álmaink megvalósításához azonban elengedhetetlen az anyagi biztonság és a megfelelő tőkeháttér felépítése.

Elsőként érdemes számot vetni a bevételekkel és kiadásokkal, a cél megvalósításához szükséges összeggel, a megvalósulás tervezett dátumával. Ha ezeket letisztáztuk, akkor jöhet a kalkuláció arra vonatkozóan, hogy mennyit kellene félretennünk havi szinten a kiadásink mellett.  Az első és legfontosabb lépés pedig az, hogy meghozzuk a döntésünket.

Ha ez megtörtént, akkor jöhet a tájékozódás a pénzügyi piacon. Otthonteremtésnél például tanácsos kihasználni az állami támogatásokat, hiszen ez akár több millió forintot is jelenthet. Ha nincs meg a kellő anyagi háttér a lakáscélhoz, akkor fontolóra kell venni a hitel adta lehetőségeket is. Ez egy hosszú távú elköteleződés, ezért nem mindegy, hogyan visszük véghez.

Az elképzeléseink megvalósításához pedig semmiképpen sem javasoljuk a párna alatti gyűjtögetést, hiszen a pénzünk értéke évről évre romlik. Célszerű olyan befektetési formát választani, ami nem kockázatos, rugalmas és egyben biztonságos is.

Bármelyik cél megvalósításáról legyen szó, legyen az rövid vagy hosszú távú, ajánlott kikérni pénzügyi tanácsadó véleményét, hiszen több száz ajánlatból kell kiválasztani a megfelelőt. A szakember így pénzt és időt spórol meg számunkra, az ajánlatokat pedig közérthetően osztja meg velünk.

Ön milyen célokat tűzött ki erre az évre?

Ha felmerült bármilyen kérdése, vagy megosztaná tapasztalatait a cikk szerzőjével, az alábbi e-mail-címen tudja felvenni a kapcsolatot Rontó Judittal, az OVB fiókvezetőjével: judyt.ronto@gmail.com.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)