Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiadáscsökkentés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Rontó Judit • MAGAZIN • 2019. szeptember 21. 14:04
Kiadáscsökkentés
Tudatos pénzügyek

RONTÓ JUDIT

Fotó: Gyulai Hírlap 

Valamennyi családban elkerülhetetlen költségvetés megvitatása a pénzügyi célok megvalósítása előtt. Aki tudatosan vezeti a bevételeit és a kiadásait, az általában a jól bevált kockás füzeten teszi, de egyre elterjedtebb a mobilapplikációk használata.

Mindez azért is fontos, hogy kiderüljön, meddig lehet nyújtózkodhatunk a takarónk alatt, és hogy hogy hol lehet csökkenthetjük a kiadásainkat. Hogyan is lehetséges a költségek optimalizálása?

Első körben a biztosításokat nézzük át, lehet, hogy túl sok a meglévő biztosításaink díja. Ezeket két-három évente érdemes felülvizsgáltatni. Ebbe a kategóriába sorolhatjuk a folyószámlákat is.

Lakás-, folyószámlahitel vagy hitelkártya esetében, vagy ezek összességénél a hitelkiváltás is jó megoldás lehet, ebben kérjük szakértő segítségét.

Egészségmegőrző termékek, orvosi készítmények vásárlásánál vagy a gyermekek iskolakezdési kiadásainál is tudunk kiadást csökkenteni. Ezen vásárlások után ugyanis lehetőség van arra, hogy évente 20%-ot, maximum 150 ezer forintot visszakapjunk adókedvezmény formájában, amit ugyanúgy az említett szolgálatosokra tudunk fordítani.

Nyugdíjcélú megtakarítások után is lehetőség van az állam által nyújtott éves, 20%-os támogatás igénybevételére, ami akár 130 ezer forint is lehet.

Nem minden családi pénztárca egyforma, de a tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy mindenhol lehet kiadást csökkenteni. Van, ahol éves szinten, van, ahol akár havi szinten több tízezer forintot is.

És ha már tudtunk faragni a költségeken, akkor meglehet valósítani a rövid távú és a hosszabb távú pénzügyi céljainkat is.

Ön kíváncsi rá, hogy mennyit takaríthat meg?

Ha felmerült bármilyen kérdése, vagy megosztaná tapasztalatait a cikk szerzőjével, az alábbi e-mail-címen tudja felvenni a kapcsolatot Rontó Judittal, az OVB fiókvezetőjével: judyt.ronto@gmail.com.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)