Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hitelfelvétel előtt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Rontó Judit • MAGAZIN • 2019. július 31. 12:30
Hitelfelvétel előtt
Tudatos pénzügyek

Nagyon sok megkeresést kapunk ügyfeleinktől a július 1-jén elindított családvédelmi akciótervről. A legtöbben a babaváró hitelről és a csokról kérnek bővebb információt. Korábbi cikkünkben már beszámoltunk a babaváró hitellel kapcsolatos legfőbb tudnivalókról, ezúttal pedig a hitelfelvétel előtti teendőkről esik szó.

Rontó Judit 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Nagyon fontos a hitelfelvétel előtt átgondolni néhány dolgot. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy mennyi az az összeg, amit a hiteltörlesztőre tudunk szánni. Ennek eldöntésében segítségünkre lehet egy bevétel-kiadás táblázat, amit akár egy kockás lapon is összegezni tudunk.

Azt is el kell döntenünk, hogy mire szeretnénk fordítani a felvett kölcsönt: lakásvásárlásra vagy inkább szabadon rendelkeznénk vele. Ugyancsak fontos kérdés, hogy hitelünknek változó vagy fix kamata legyen, és hogy van-e lehetőség elő- vagy végtörlesztésre. 

Szintén fontos szempont, hogy a lakásvásárlási illetéket csökkenthetjük-e, és hogy hol gyorsabb, kényelmesebb az ügyintézés. A legfontosabb pedig természetesen annak megválaszolása, hogy melyik ajánlattal járunk a legjobban.

A banki akciók jönnek-mennek, képtelenség mindet észben tartani. Kellő szakértelem nélkül több bank ajánlatát átnézni nehéz feladat. A megnövekedett érdeklődés miatt egy banki ügyintéző nem tud mindenre kiterjedő tájékoztatást adni, így könnyen eltévedhetünk a jogi kifejezések és a jogszabályi változások útvesztőjében.

Mi a tanácsunk? Keressen fel egy független pénzügyi tanácsadót, aki díjmentesen és személyre szabottan segít kiválasztani a legmegfelelőbb ajánlatot.

Ha felmerült bármilyen kérdése, vagy megosztaná tapasztalatait a cikk szerzőjével, az alábbi e-mail-címen tudja felvenni a kapcsolatot Rontó Judittal, az OVB fiókvezetőjével: judyt.ronto@gmail.com.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)