Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szférák festménye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • PUBLICISZTIKA • 2016. augusztus 19. 11:40
Szférák festménye
Ránk borul az isteni kupola
____Eredeti-Olah_Szabolcs_2016.jpg

oláh szabolcs

Fotó: Gyulai Hírlap

Elkerülhetetlenül beérik a porlepte évszak. Halandó szavára süketen peregnek a homokszemek, újra éves hattyúdalukat éneklik az r-betű nélküli hónapok. Ki kell használni, míg éber a nyár. Háton csodálhatjuk holdtalan éjjel, mit teremtett az Úr a negyedik napon. Csillogó bársonyával ránk borul az isteni kupola.

A horizonton ANDROMÉDA PERSZEUSSZAL évődik. Nem esett messze az alma a fájától, a lány anyja, KASSZIOPEIA kacér bája egész évben csábító. Nem csoda, hogy sosem hagyja magára hitvesét KÉPHEUSZ. Frigyükről csak a PEGAZUS és a CSIKÓ vágtája vonja el a figyelmet. A DELFIN fickándozva követi őket a mélykékben. Amott egy ZSIRÁF olvad bele a fényporral szórt palástba.

A NAGY MEDVE az idők végezetéig biztonságban tudhatja csemetéjét. Fia, a KIS MEDVE legszívesebben a SÁRKÁNYT eregetné. Nincs vész, HÉRAKLÉSZ fél szemét a fenevadon tartja. A vérszomjas SAS a RÓKÁRA készül lecsapni, de a hérosz nem hagyja: megcélozza a madarat, és lő. A NYÍL suhanását csak a HATTYÚ kecses röpte nyomja el, hatalmas árnyától megriad a GYÍK. Közben zenélnek a szférák, megpendül Orpheusz LANTJA is.

A NYILAS kentaur is felajzotta fegyverét. Még jó, hogy a PAJZS éppen a két harcos között feszül. Az íjász egyik oldalán a halfarkú BAK bujkál, a másikon a SKORPIÓ kutatja hiába örök ellenségét, Oriont. Bármi történne, a sebesülésekre gyógyírral szolgálhat Aszklépiosz és tekeredő KÍGYÓJA. Utóbbinál Ariadné meglelheti ÉSZAKI KORONÁJÁT.

Hanyatt fekve elénk tárul a szférák festménye, porszemségünk észveszejtő végtelene. Augusztusi meteorok, Szent Lőrinc könnyei, teljesítsétek kívánságainkat!

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)