Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mindhalálig

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosPUBLICISZTIKA • 2021. június 06. 18:00
Mindhalálig
Olimpia

bimbó lajos

Fotó: Gyulai Hírlap

Július 23-án hivatalosan is megnyitják a XXXII. nyári olimpiai játékokat. A világjárvány szabdalta sportélet főnixmadárként ébred fel „álmából” a tokiói küzdelmek során.

A nyári világesemény azonban különleges rendelkezésekkel és szigorú biztonsági intézkedésekkel várja a sportolókat. A külföldi nézők nélkül megrendezett torna egyfajta buborékolimpia lesz, a szervezők mindent megtesznek a sportolók egészségének megőrzése érdekében. A legújabb hírek szerint a sportolóknak alá kell írniuk egy nyilatkozatot, amelyben az áll: tudomásul veszik, hogy egészségügyi kockázatokat és halált is okozó fertőzéssel találkozhatnak a játékokon.

A világ legjobb sportolóit felvonultató mezőny négy-öt évig készült arra, hogy megküzdjön az álmaiért, szembenézzen ellenfeleivel, és legyőzze a centimétereket és a századokat. A versenyzők sokszor egész életüket teszik fel a nagy álom elérésére, lemondásokkal és fájdalmakkal kövezik ki karrierjük útját. Milyen mély elszántság kell, milyen erős tudat szükséges ahhoz, hogy egy-egy sportoló akár az életét is kockára tegye az aranyéremért!

Eszembe jutott egy barátom története. A fiatal küzdősportoló mielőtt hivatalosan is versenyzőnek állt, tiltott verekedéseken kereste kenyerét. A titkos helyszíneken megvívott derbik előtt a srácoknak alá kellett írniuk egy szerződést, amelynek értelmében a vesztesnek semmi joga további pénzösszeget kérni a szervezőktől sérülés vagy akár halál esetén sem. Amikor megkérdeztem a barátomat, miért vállalta a nyíltan életveszélyes küzdelmeket, csak mosolyra húzta a száját és azt mondta: semmi sincs, ami fontosabb, mint a győzelem.

Tudatunk beszűkül, izmaink megfeszülnek, lelkünk csak a versenyre figyel, nincs vírus, nincs betegség és nincs halál, csakis a versengés van. Mindenáron.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)