Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A régi mozik hangulatát idézik meg

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • KULTÚRA • 2023. február 24. 15:00
A régi mozik hangulatát idézik meg
Történetek a gyulai mozikból munkacímmel rendez kisfilmet Bimbó Lajos

A régi mozik hangulatát idézné meg Bimbó Lajos új dokumentumfilmjével, amelyet Történetek a gyulai mozikból munkacímmel kezd el forgatni márciusban.

Bimbó Lajos elmondta, az ötlet egy baráti beszélgetés során született meg, amikor egy humoros történetet hallott a Petőfi mozi vetítéseiről. 

– Ennek apropóján összeültünk a Viharsarki rock and roll című kisfilmben is együtt dolgozó csapattal, amelyhez Biró István is csatlakozott, és elkezdődött a tervezési fázis. Nagyon fontosnak tartom, hogy beszéljünk a moziról, hiszen minden városban volt egy-egy ilyen varázslatos hely, amely generációk számára adott felejthetetlen sztorikat – ismertette.

Hozzátette, a kisfilmben szó lesz a mozikultúráról, a mozi szociológiai hatásairól és a mozitörténelemről is, de elsősorban régi történeteket idéznek majd fel benne: ismert és kevésbé ismert emberek mesélik el a gyulai, gyulavári és dénesmajori mozihoz fűződő élményeiket. Az alkotásban korabeli plakátok és fényképek is láthatók majd. 

Az alkotócsapathoz csatlakozik Kovács Vanda színművész is, a hangról pedig Varga Zoltán gondoskodik majd. A stábban ezúttal is helyet kap Kiss János, aki a rendezvényszervezői tudásával segíti a filmet, amolyan gyártásvezetői státuszban, a menedzseri feladatokat pedig Biró István vállalta magára.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta a meghívásunkat, és szakmai hozzáértésével segíti majd a filmet Kovács Gellért „Filmszerész” is, emellett több olyan szakember is csatlakozik majd hozzánk, akinek a segítségével jól körül tudjuk járni a mozi világát – fogalmazott Bimbó Lajos.

A rendező azt is elárulta, hogy a filmzene megírására ismét egy gyulai zenekart, a Crumpli De La Papricát kérték fel. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)