Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Filmet forgatnak a kisökörjárási erdőről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • L. B.MAGAZIN • 2022. augusztus 25. 14:00
Filmet forgatnak a kisökörjárási erdőről
Kovács Vanda lesz az alkotás narrátora

Kisfilm készül a kisökörjárási erdőről és a Zöld Szívek Köre Természetvédelmi Egyesületről Bimbó Lajos rendezésében. Lapunk munkatársa beszélgetések segítségével mutatja majd be az erdő történetét, élővilágát és a szervezet munkáját.

kovács vanda és juhos éva

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Bimbó Lajos elmondta, Juhos Évával, az egyesület elnökével egy közös munka során jött a film ötlete. Az alkotás beszélgetésekkel járja körül a szervezet alapítását és munkáját, szakértők segítségével pedig a terület élővilágát is bemutatja.

– A Zöld Szívek Köre Természetvédelmi Egyesület már régóta szeretné felhívni a figyelmet a kisökörjárási erdőre. A Gyulai Hírlap munkatársaként több alkalommal is részt vettem az egyesület által szervezett programokon, ahol volt alkalmunk beszélgetni a közös együttműködésről. Személyes kötődésem is van az erdőhöz, hiszen a kisfiammal rendszeresen kijárunk sétálni, azt felfedezni – tette hozzá Bimbó Lajos.

A filmben az egyesület tagjai mellett, Puskás Lajos, Czirle Csaba és Bozó László is megszólal, akik szakmai szemmel mutatják be a terület növény- és állatvilágát. A történetet Kovács Vanda vezeti, a gyulai színművész a narrációját is elvállalta. A beszélgetéseket drón- és videófelvételek és Pénzes Sándor képei teszik teljessé, de a rendező korábban leforgatott anyagai és az egyesület saját készítésű dalai is színesítik majd a filmet.

A Tündérerdő munkacímet viselő film kültéri forgatásai a napokban kezdődtek el, az utómunkát várhatóan decemberben fejezik be. Az alkotás a 2023-as gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon debütál majd a nagyközönség előtt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)