Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A következő fázisába fordult az Út a múltba – Dénesmajor története című film készítése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • MAGAZIN • 2022. augusztus 01. 16:00
A következő fázisába fordult az Út a múltba – Dénesmajor története című film készítése
Dénesmajori találkozó zárta a dokumentumfilm külső forgatási munkálatait

Dénesmajori találkozóval zárultak a településrésszel foglalkozó dokumentumfilm külső forgatási munkálatai július 29-én. A kakaspörkölttel és zeneszóval tarkított forgatási napon a film szereplői és dénesmajori lakosok ültek asztalhoz.

kiváló hangulatban telt a dokumentumfilm utolsó külső forgatási napja

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Bíró István, a film ötletgazdája és producere elmondta, a rendezővel közösen úgy döntöttek, hogy a külső forgatások utolsó napjára egy kisebb találkozót szerveznek, ahol a film szereplői és a dénesmajori kötődésű vendégek ülhetnek egy asztalhoz.

– A forgatási munkálatok jó lehetőséget adtak nekünk arra, hogy újra találkozzunk, és egy finom pörkölt mellett beszélgessünk a régi időkről. A helyszínt a lányom adta, aki családjával együtt döntött úgy, hogy nem hagyja el „szülőfaluját” – tette hozzá.

Bimbó Lajos, a film rendezője kiemelte, a rögtönzött találkozó kiválóan példázza azt, amiről a film is szólni fog, nevezetesen azt, hogy a dénesmajoriak nem csupán szomszédok és barátok voltak, hanem egy nagy családként élték az életüket.

– Az alkotás célja az, hogy megmutassa a ma emberének azt, hogyan is lehetne élni. Nem elfordulva egymástól, saját önös céljainkért törtetve, hanem egy-egy közösséghez csatlakozva, annak erejét növelve, egymást mindenen átsegítve élni meg az életet. Azt hiszem, hogy ezekben az időkben erre van most a legnagyobb szükség – mondta.

Az utolsó forgatási napon a stáb interjúkat és hangulatképeket rögzített, ezzel a külső forgatási munkálatok befejeződtek. A dokumentumfilm készítése a szakértők videós felvételeivel és az átvezető szövegek rögzítésével folytatódik, majd szeptember végén elkezdődhetnek az utómunka fázisai. A tervek szerint a filmet a készítők december végén mutatják majd be.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)