Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Filmre viszik Dénesmajor történetét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. KULTÚRA • 2022. június 23. 15:00
Filmre viszik Dénesmajor történetét
A kisfilm beszélgetések segítségével idéz vissza egy korszakot

bíró istván és bimbó lajos a grund című film bemutatóján

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kisfilm készül Dénesmajorról Bimbó Lajos rendezésében. Lapunk munkatársa beszélgetések segítségével mutatja majd be a településrész történetét, virágkorát és a hanyatlásának időszakát.

Bimbó Lajos elmondta, a film ötlete Bíró Istvántól származik, akivel már A grund című filmben is együtt dolgoztak. Az alkotás alapját a mai és egykori lakosok visszaemlékezései adják, és korabeli fotók is láthatók majd a filmben.

– Pista bácsival már A grund című kisfilm bemutatásakor megbeszéltük, hogy elkészítjük a településrész történetéről szóló kisfilmet, hiszen egykori lakóként neki Dénesmajor a szíve csücske. Rengeteget dolgozott azon, hogy kiválassza a szereplőket, és rengeteg fotót gyűjtött össze – árulta el Bimbó Lajos.

A történetet Varga Zoltán narrációja foglalja keretbe, a beszélgetéseket Bíró István vezeti majd. A kisfilm kitér Dénesmajor történelmére, a fontosabb eseményekre, mint például a településrészt többször pusztító árvizekre, de szó lesz a közösség virágzó kulturális és sportéletéről is.

– Nagyon fontosnak tartom megmutatni azt, hogy egy ilyen kis közösség virágkorában milyen összetartó és élettől duzzadó volt. A beszélgetések közben kirajzolódó történet egyfajta tükröt tart a ma embere elé, hogy lássa, milyen fontosak az emberi kapcsolatok – mondta a kisfilm rendezője.

Bimbó Lajos kiemelte, az alkotás előkészítése saját pénzből indult el, és helyi vállalkozóknak köszönhetően a munkálatok zavartalanul folyhatnak tovább. A forgatások július elején kezdődnek, a végleges verzió december elejére várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)