Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megjött a busz, szállnak fel a bunkók!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosPUBLICISZTIKA • 2016. június 05. 20:00
Megjött a busz, szállnak fel a bunkók!
Három lépés...
____Eredeti-bimbo_lajos.JPG

bimbó lajos

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Várta az esti buszt. Felszállni és hazamenni, semmi mást nem akart már este nyolc után. Nem szerette az esti buszt. Az állomáson sokan várakoztak. A várakozók mögött egy pad. A padon alvó emberek. Talán a leglecsúszottabbak egyikei. Senki sem fordult meg vagy nézett feléjük. Kizárták őket. Kívül voltak az állomáson.

Arra gondolt, ő nem ilyen. Pénztárcáját kinyitva beletúrt az aprókba. Kiszedegette a buszra valót. Gyulától Békéscsabáig és Békéscsabától Békésig. Szinte őrült figyelemmel válogatta az aprókat. Mindig csak 10 és 20 forintosok.

Aztán hirtelen felcsillant egy arany 200 forintos! Abban a pillanatban az a pénzérme volt a legtisztább arany a földön, csillogóbb minden másnál. A pénzérme, ami mássá teszi, többé a várakozóktól.

Befordult a busz a sarkon, nem volt sok ideje. Csak háromlépésnyire volt, hogy átadhassa a padon fekvőknek. Alig tette meg az első lépést, egy borízű, rekedtes hang a padról megszólalt:

– Megjött a busz, szállnak fel a bunkók!

Zavartan megtorpant, izzadt markában szorongatta a pénzdarabot. Egy mozdulattal visszarakta a pénztárcába, és fakó arcszínnel elindult a busz felé.

Felszállt. Mert megjött a busz, és felszállnak a bunkók...

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)