Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádemelési javaslat Galbács Mihály ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2023. február 27. 18:00
Vádemelési javaslat Galbács Mihály ellen
Galbács azt mondja, ártatlan, politikai támadás áldozata

A Gyulai Hírlap információja szerint a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának Csongrád-Csanád Megyei Főosztálya sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádemelési javaslattal élt abban az ügyben, amelyben érintett Galbács Mihály. Kérdésünkre a vádemelési javaslat tényét Galbács nem tagadta. A vádemelésről az ügyészség dönt. 

GALBÁCS MIHÁLY, A MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJE A GYULAI VÁROSHÁZÁN

Fotó: Gyulai Hírlap

Lapunk megkérdezte a politikust, hogy pontosan mivel vádolják, nyilatkozni azonban most sem akart. Galbács azt mondta, „politikai támadás áldozata, alaptalanul, jogtalanul vádolják”, ügyvédjével egy tízoldalas anyagban cáfolják a nyomozó hatóság állításait.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom gyulai önkormányzati képviselőjét még 2021. május 16-án gyanúsították be jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt, de az ügy szálai egészen 2019-ig nyúlnak vissza.

A Gyulai Termál Futball Klub Egyesület jelenlegi elnöke 2019. augusztus 30-án tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságánál. A feljelentés tárgya arra az időszakra vonatkozott, amikor Galbács Mihály volt a Gyulai Termál Futball Klub Egyesület elnöke. A klub gazdálkodásával kapcsolatosan merült fel a bűncselekmény gyanúja. A feljelentés kapcsán a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága nyomozást rendelt el.

A vádemelési javaslat pontos részletei nem ismertek. Annak tartalmára csak egy 2022. június 27-én kelt levélből lehet következtetni. A Gyulai Termál Futball Klub Egyesület elnöke ekkor kért és kapott tájékoztatást a nyomozóhatóságtól. Az elnök részére megküldött jegyzőkönyvből hat és fél oldalt azonban kitakart a nyomozóhatóság. Ezek vélhetően olyan bűncselekmények lehetnek, amiket nem a Gyulai Termál FC, mint sértett, ellen követhetett el Galbács.

A 2022. június 30-ai képviselő-testületi ülésen – ahol mindenki számára világossá vált, hogy a képviselő május 16-a óta titkolta, hogy a nyomozó hatóság meggyanúsította egyrendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével – Galbács Mihály elismerte, hogy más bűncselekményekkel is megvádolták. Azonban sem a képviselő-testületi ülésen, sem utána a folyosón, lapunk kérdésére, nem fedte fel a jegyzőkönyvben kitakart részeket.

A Gyulai Hírlapnak annyit azonban akkor elárult, hogy bizonyos szerződéssel vagy szerződésekkel kapcsolatos ügyekről van szó.

 

A GALBÁCS-TERMÁL-ÜGY KORÁBBI CIKKEI A GYULAI HÍRLAPBAN

Vajon milyen bűncselekményekkel gyanúsíthatták még meg Galbács Mihályt?

Galbács Mihály gyanúsítható egyrendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével

Iratokat kért be a Galbács-Termál-ügyben a nyomozóhatóság

A hír igaz: csalás, hűtlen kezelés és sikkasztás miatt nyomoznak

Vélhetően vizsgálják az adónyomozók a Galbács Mihály vezetéséhez köthető pénzügyi időszakot

Feljelentést tett a Gyulai Termál FC elnöke a Galbács Mihály vezetése alatti időszakban elkövetett cselekmények miatt

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)