Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Csabai úti körforgalom volt az interpellációs óra egyik témája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterHÍREK • 2023. április 27. 14:00
A Csabai úti körforgalom volt az interpellációs óra egyik témája
A gyulai képviselő-testület április 27-i ülésén a kutak engedélyeztetése is szóba került

a gyulai képviselő-testület április 27-i ülése

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megszokott módon az interpellációs órával kezdődött a gyulai képviselő-testület ülése április 27-én a városháza dísztermében. A tanácskozáson a Csabai úti körforgalom, a polgármesteri hivatal gyulavári kirendeltsége, valamint a kutak engedélyeztetése is szóba került.

Elsőként Durkó Károly (Gyulai Városbarátok Köre) kapott szót, aki a Csabai úti körforgalom állapotáról interpellált. Mint mondta, a kamionforgalom miatt felgyűrődött az aszfaltréteg, nyomvályú alakult ki, amely miatt szinte lehetetlen a normális közlekedés. Kérte, hogy a város keresse meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy javítsák ki a hibákat.

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester válaszából kiderült, hogy folyamatban van a hivatalos megkeresés.

Szabó Károly (Fidesz) két témával érkezett a grémium ülésére. Elsőként arra volt kíváncsi, hogy a Sport utca és Bánya utca összekötő csatornájának újjáépítése mikor kezdődhet el. A képviselő a polgármesteri hivatal gyulavári kirendeltségéről is érdeklődött, ahol nemrég fejeződött be a tetőszerkezet felújítása. A kérdése az volt, hogy mikor folytatódik a rekonstrukció.

durkó károly

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A kérdésekre Csige Gábor jegyző válaszolt. Megtudtuk, a közbeszerzési eljárás előkészítése szabályos volt, a hirdetményt még a mai napon közzéteszik, amely azt jelenti, hogy egy-két munkanapon belül elindul az ajánlattételi határidő, amelyre tizenöt napja van a lehetséges vállalkozásoknak.

Kiemelte: a közbeszerzési bizottság rövid időn belül elbírálja a pályázatokat, így körülbelül egy hónap múlva átadhatják a munkaterületet.

A gyulavári kirendeltség kapcsán elmondta, a további munkálatokról egyelőre nem született döntés, de véleménye szerint elsődlegesen az ingatlan további hasznosításáról kell egyeztetni, amelynek jelenleg nagyjából a fele van kihasználva, ott működik ugyanis a Mogyoróssy János Városi Könyvtár fiókkönyvtára, valamint a Bay-emlékszoba. Az épület másik felét és az udvart azonban nem használják ki.

szabó károly

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az Együtt Gyulaváriért Egyesület vezetésével előrehaladott tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a szervezet közösségi funkciót adna az épület kihasználatlan részének és az udvarnak, így javasolta, hogy várják meg az egyeztetések végét a további döntések előtt.

A következő interpelláló Kiss Tamásné (Fidesz) volt, aki az ásott, fúrt és vert kutak jelenlegi helyzetéről érdeklődött, ugyanis sokféle információ kering az interneten ezek engedélyeztetéséről.

Boros Tamás, az igazgatási osztály vezetőjének válaszából kiderült, hogy mindegyik típusú kút engedélyköteles, amelyet a jegyző adhat meg, de a jelenlegi szabályok szerint szakembert csak a fúrt kutak esetén kell igénybe venni, ugyanis a kérelem mellé egy nyilatkozatot kell csatolni a tulajdonosnak, amelyben egy megfelelő végzettséggel rendelkező kútfúró szakember leigazolja a kút paramétereit.

kiss tamásné

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Két témát tárt a grémium elé Ökrös István (Fidesz). A képviselő interpellált a Bárdos-csatorna állapotáról, amelyben elburjánzottak a növények, valamint a Farkashalom 66. szám alatti tanyáról, amely előtt nem ég a közvilágítás, annak ellenére sem, hogy többször voltak kint az szolgáltató szakemberei.

A csatorna önkormányzati tulajdon, amelyet a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. kezel, akik már előkészítették a vegyszeres nádirtást – amely az állatvilágra nem jelent veszélyt –, majd utána a elvégzik a gyökérzónás kotrást – foglalta össze Görgényi Ernő.

Molnár Csaba, a mérnöki osztály vezetője kifejtette, 2022. szeptemberében érkezett hibabejelentés a lámpákról, akkor valóban kiment a szolgáltató, kicserélték a gyújtót és a fényforrást, de mivel ez nem oldotta meg a problémát, ezért jelzik a hibát.

ökrös istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az utolsó felszólaló Galbács Mihály (Mindenki Magyarországa Mozgalom) volt, aki három kérdéssel érkezett az ülésre. Elsőként elmondta, a Kétegyházi úton, a sporttelep melletti parkoló útja, valamint padkája is rossz állapotban.

Érdeklődött arról, hogy Pottyondy Edina stand-up komikus Gyulára tervezett májusi előadása valóban politikai okok miatt marad-el, valamint arról is, hogy a fürdővárosi képviselő-testületnek mi a véleménye a közoktatási státusztörvényről.

Molnár Csaba kiemelte: a sporttelep melletti parkolók szervízútjának kátyúzását a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. elvégzi, a padka felújítása pedig a Közút feladata, ezzel kapcsolatban megkeresik őket.

Az elmaradt előadás kapcsán a polgármester kiemelte: Pottyondy Edina előadása nem politikai okok miatt marad el, technikai okok miatt, a világítástechnika karbantartási munkái miatt mondták le, de információi szerint már egyeztettek egy új időpontot.

Mint mondta, a státusztörvény megtárgyalása nem tartozik a gyulai képviselő-testület ülésére.

galbács mihály

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)