Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A hír igaz: csalás, hűtlen kezelés és sikkasztás miatt nyomoznak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPJHÍREK • 2019. október 11. 14:30
A hír igaz: csalás, hűtlen kezelés és sikkasztás miatt nyomoznak
Galbács Mihály vezetéséhez köthető időszakot vizsgálnak az adónyomozók

Ma a Gyulai Hírlap birtokába jutott az a hivatalos levél, amely minden kétséget kizáróan megerősíti, hogy 2019. szeptember 9-én nyomozás indult ismeretlen tettes ellen a Gyulai Termál Futball Club Egyesületnél elkövetett pénzügyi visszaélések miatt. A nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának Csongrád Megyei Bűnüldözési Osztálya rendelte el.

Most már kijelenthető, hogy tényleg nagy bajban van a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott Galbács Mihály polgármesterjelölt. Hiába nevezte „átverésshow-nak és karaktergyilkosságnak” Galbács a vele történteket, az állítások egytől egyig igazak voltak vele kapcsolatosan.  

A Gyulai Hírlap tegnap megírta, hogy birtokunkban van az a hétoldalas feljelentés, amely 2019. augusztus 30-án kelt, és amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságára adtak be. A feljelentésben arra kérik a nyomozóhatóságot, hogy rendeljen el nyomozást, tárja fel a feljelentésben leírt tényállításokat, bűncselekmény elkövetése esetén intézkedjen az elkövető vagy elkövetők büntetőjogi felelősségre vonásáról.

A nyomozati vizsgálat tárgya tehát arra az időszakra vonatkozik, amikor Galbács Mihály volt a Gyulai Termál Futball Club Egyesület elnöke. Azt is megírtuk, hogy a hétoldalas beadványban az ügyvéd tételesen felsorolja, hogy mire alapozza a költségvetési csalás [Btk. 396 § (1)], a hűtlen kezelés [376. § (1)] és a sikkasztás [Btk. 372. § (1)] gyanúját.

A beadványban több tisztázatlan tartalmú költség kivizsgálását kérik a nyomozóhatóságtól. Ezek a kiadások a városi sporttelepen végzett és tervezett fejlesztésekkel kapcsolatosak. Nevesítik benne az edzőcsarnokot, a lelátót, a konditermet és a műfüves pályát. A feljelentésben több esetben összeférhetetlenségről írnak, tudniillik, Galbács Mihály építész feleségének és kivitelezésekkel foglalkozó sógorának is adott megbízást mint egyesületi elnök.

A teljes Galbács-ügyet a gyulai Fidelitas „terítette szét” a hétvégén Gyulán. A „De hova tűnt a Termál FC pénze???” feliratú szórólapot minden postaládába bedobták.

A Magyar Narancsnak Galbács Mihály szerdán még azt nyilatkozta, hogy nem feljelentést, hanem közérdekű bejelentést tettek az ügyben. A mai tények fényében igaznak bizonyult az a szerdai állításunk is, hogy Galbács egyszerűen improvizált, amikor azt állította a Magyar Narancsnak, hogy kedden járt Békéscsabán, a NAV Békés Megyei Igazgatóságán, és ott közölték ezt vele.

„Egyértelmű, hogy a Fidesszel szembeni esélyes polgármesterjelölt politikai karaktergyilkossági kísérlete zajlik most Gyulán. Kérdés, mindez alkalmas-e a választás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanújára, s ezzel szoros összefüggésben, a választók megtévesztésére" – mondta Galbács tegnap Magyar Narancsnak. „Ha igen, akkor megteszem a szükséges lépéseket” – fűzte hozzá.

A szerdán leírt véleményünk is helytálló volt, miszerint ez az állítás sem állja ki a jogi próbát. Ma már teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a Fidelitas-kiadvány tartalma helytálló. Tehát megtéveszteni nem a Fidelitas, hanem Galbács Mihály független polgármesterjelölt próbálta a gyulai választókat.

Galbács Mihály polgármesterjelöltnek nem ez az egyetlen folyamatban lévő jogi ügye. Jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt is eljárás indult ellene.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)