Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Galbács Mihály gyanúsítható egyrendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2022. június 29. 14:39
Galbács Mihály gyanúsítható egyrendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével
Az MMM önkormányzati képviselőjének visszavonhatják gazdasági bizottsági megbízatását

Galbács Mihály, mint tettes, megalapozottan gyanúsítható „1 rendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével”. Legalábbis ez derül ki abból az előterjesztésből, amit június 30-án, csütörtökön kell megtárgyalnia a gyulai képviselő-testületnek. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) önkormányzati képviselőjének holnap visszavonhatják gazdasági bizottsági (GEB) megbízatását.

galbács mihály, a Mindenki Magyarországa Mozgalom önkormányzati képviselője a gyulai városházán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Galbács visszahívását azzal indokolja az előterjesztő, hogy „a GEB számos olyan feladattal, hatáskörrel és átruházott hatáskörrel rendelkezik, amely alapján a bizottság jogosult a közvagyon meghatározott elemeivel való rendelkezésre, illetve amely alapján a GEB ellenőrzi a köztulajdonban álló gazdálkodó szervezetek gazdasági tevékenységét”.

Az előterjesztésben az is olvasható, hogy „a demokratikusan megválasztott testületekbe vettet közbizalom megóvása érdekében elkerülhetetlen az, hogy a képviselő-testület Galbács Mihály képviselőt visszahívja a Gazdasági Erőforrások Bizottságából. A Galbács Mihály ellen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette – és minden bizonnyal más bűncselekmények miatt is – folyamatban lévő büntetőeljárás jogerős elbírálását követően a képviselő-testület új döntést hozhat majd a GEB összetételét illetően”.

Az ügy szálai egészen 2019-ig nyúlnak vissza. A Gyulai Termál Futball Klub Egyesület jelenlegi elnöke 2019. augusztus 30-án tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságánál. A feljelentés tárgya arra az időszakra vonatkozott, amikor Galbács Mihály volt a Gyulai Termál Futball Klub Egyesület elnöke. A klub gazdálkodásával kapcsolatosan merült fel a bűncselekmény gyanúja.

A feljelentés kapcsán a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága nyomozást rendelte el. A Galbács-Termál-üggyel többször foglalkozott a Gyulai Hírlap is. Az viszont csak a napokban derült ki, hogy Galbács Mihály május 16-án gyanúsított lett az eljárásban.

Az előterjesztés mellékletét képezi az a levél, amit Dobi Róbert, a Gyulai Termál Futball Klub Egyesület elnöke írt. Ebben arról tájékoztatja Görgényi Ernő polgármestert, hogy információt kért a nyomozóhatóságtól a korábbi feljelentésére tett intézkedésekről.

Mint írja, „a NAV egy kihallgatási jegyzőkönyvet küldött meg részemre, amelynek legfőbb információi a következők: Galbács Mihály a nyomozóhatóság előtt 61003/444/2019. bü. ügyszámú eljárásban 2022. május 16. napjától kezdődően gyanúsított. A jegyzőkönyvben kizárólag a Gyulai Termál FC, mint sértett vonatkozásában releváns részek olvashatók, a többi kitakarásra került. A gyanú szerint a Gyula Város Önkormányzata által saját forrásból rendelkezésre bocsátott 8 700 000 Ft összegű támogatásból 2 267 040 Ft-ot nem a szerződésben meghatározott célra, hanem arról sajátjaként rendelkezve – engedély, egyeztetés nélkül – más célokra fordított Galbács Mihály. 1 rendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével, mint tettes megalapozottan gyanúsítható Galbács Mihály. Hat és fél oldal kitakarás van a jegyzőkönyvben, amelyek a nyomozás eredményét taglalhatják olyan bűncselekmények vonatkozásában, amiket nem a Gyulai Termál FC sértett ellen követhetett el, és vélhetően más bűncselekmények elkövetésével is megvádolták őt.”

A képviselő-testület tagjainak, a tudomásukra jutott információk alapján, arról kell június 30-án dönteniük, hogy visszahívják-e a gazdasági erőforrások bizottságából – a sikkasztás bűntettével gyanúsított – Galbács Mihályt, illetve helyére megválasztják-e Leel-Őssy Gábort, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőjét.

A GALBÁCS-TERMÁL-ÜGY KORÁBBI CIKKEI A GYULAI HÍRLAPBAN

Iratokat kért be a Galbács-Termál-ügyben a nyomozóhatóság

A hír igaz: csalás, hűtlen kezelés és sikkasztás miatt nyomoznak

Vélhetően vizsgálják az adónyomozók a Galbács Mihály vezetéséhez köthető pénzügyi időszakot

Feljelentést tett a Gyulai Termál FC elnöke a Galbács Mihály vezetése alatti időszakban elkövetett cselekmények miatt

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)