Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Képviselő-vadászat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2023. február 05. 18:00
Képviselő-vadászat
Egy kalappal, Gábor!

Mocsár-Pörjés József

Fotó: Gyulai Hírlap

Ellenzéki képviselőkre vadászik Gyurcsány Ferenc. Szinte már nincs olyan nap, hogy ne igazoljon át valaki a DK-ba. Szépen fogynak a momentumosok. A Párbeszédből pedig lassan csak monológ lesz. Dobrev Ferenc árnyékkormányának világos és egyértelmű célja van, egy vegytiszta politikai tömb létrehozása a 2026-os parlamenti választásokra.

A gyulai törvényhozásban egy árva képviselője van Gyurcsányéknak. Leel-Őssy Gábor listáról jutott mandátumhoz. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy Gyulán is megindul a képviselő-vadászat.

Jövőre helyhatósági választás lesz. Nincs túl sok idő a vadászatra. Vajon kiket tud „megvásárolni” magának a Demokratikus Koalíció Gyulán? Ne lepődjön meg senki azon, ha Galbács Mihály a Márki-Zay-féle MMM helyett a DK-ban folytatja.

Leel-Őssy nem a szíve csücske a gyulai momentumosoknak. Az előválasztáson több volt köztük a perpatvar, mint a vonzalom. Kizárt, hogy átlépés legyen onnan ide. A Momentum Mikónéja (ha marad a politikában!) leginkább Márki-Zay új pártjában köthet ki. Azt is el tudom képzelni, hogy az MMM őt indítja el az EP-választáson.

Az MSZP teljesen elpárolgott Gyulán. Az LMP és a Párbeszéd ismeretlen fogalmak felénk. Kizárt, hogy a Gyulai Városbarátok eladják magukat Leel-Őssyéknek. A DK-nak nem lesz könnyű dolga Gyulán.

Talán Galbáccsal együtt csatlakozhat a DK-hoz Torma Béla egykori önkormányzati képviselő. A rokoni szálak és a Fidesz-utálat is megalapozhatja kettőjük döntését.

Gyulán nem lesz nagy vadászat. Ellenzéki nagyvadak meg egyáltalán nem élnek erre.

Egy kalappal, Gábor!

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)