Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Igazi háztáji cselédsajtós lett a Magyar Narancs „elismert” újságírója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2024. április 25. 16:12
Igazi háztáji cselédsajtós lett a Magyar Narancs „elismert” újságírója
Bod Tamásnak kijár az Aranytoll életműdíj

Bod Tamás és Galbács Mihály

Illusztráció: Gyulai Hírlap

A Magyar Narancs „Kis-Magyarországának” rovatszerkesztője élete fő művét írta meg a minap. Bod Tamásra, a vidék igaz hírmondójára, az „Aranytoll életműdíj” várományosára méltón lehet „büszke” szülővárosa, Gyula is.

Bod Tamás már zsenge ifjú korában magába szívta az olvasás és az írás szeretetét. A kommunista családban cseperedő fiúcska első példaképe édesapja, Bod Antal volt. Az édesapa a helyi szövetkezet elnökeként a közéletben is szerepet vállalt. A korabeli népújság is példásnak írta le az édesapa életútját. „Több mint két évtizede tagja a városi pártbizottságnak. Társadalmi munkában pártaktíva, propagandista, és rendszeresen dolgozik a népfrontban és a népi ellenőrzésnél. Tagja a Kiszöv elnökségének. Felsőfokú végezettsége van, munkája elismeréseként több magas kitüntetést kapott.” Olvasható Bod Tamás édesapjáról a Békés Megyei Népújság 1985. május 16-ai lapszámában. Az édesapa ugyanebben az évben a Hazafias Népfront országgyűlési képviselőjelöltje volt a gyulai választókerületben.

Bod Tamás családi gyökerei előre meghatározták „sikeres” életútját. Bod Tamás ugyan szövetkezeti elnök már nem lehetett, de felsőfokú végezettsége lett, illetve a propagandista újságírást is tökéletesen kitanulta, munkája elismeréseként több díjat kapott.  

A pártszolgálatra jelentkező újságírók között ugyan jelentős sikereket nem ért el, de nyomot hagyott maga után. A baloldal helyi „messiása” mögé 2014-ben az összes ellenzéki párt (EGYÜTT–PM–MSZP–DK–Liberálisok) felsorakozott. Bod végül nagyot bukott, de „elegánsan” tette azt, elcsaklizta magának a DK kompenzációs mandátumát, amivel egy ciklusra biztosította politikai megélhetését a gyulai képviselő-testületben. Az eset után Bodot a sajátjai nevezték el mandátumtolvajnak.

bod tamás egyedül

Fotó: Gyulai Hírlap

Bodnak nem ez volt az első találkozása a kommunista politikával. Ezt megelőzően, 2002 és 2006 között, Varga Zoltán MSZP-s közgyűlési elnök sajtószóvivője volt. Ebben az időben pénzért kommunikációs tanácsokat is adott, például a húskombinátnak.

Bod Tamás országgyűlési képviselőjelöltként is megmérettette magát, nem is egy alkalommal. A kettőből kétszer bukott, nem kicsit, hanem nagyot.  

Bod Tamást érdemeit és lehetőségeit mutatja, hogy számos meghatározó magyar politikus, mint például Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, egyengette politikai életútját. A helyi politikusok közül a már korábban említett Varga Zoltán (MSZP) és Perjési Klára (MSZP) nevét említhetjük meg azok közül, akik nagy hatást gyakoroltak rá. Bod Tamás politikai kapcsolathálója igazán figyelemre méltó. Ennek ellenére a politikában nem tudott sem érvényesülni, sem sikereket elérni.

Bod Tamás és Bajnai Gordon gyulán

Fotó: Gyulai Hírlap

A folyamatos politikai bukássorozat után újra „független” újságírónak állt Bod Tamás, akire az utóbbi időben Galbács Mihály, a Márki-Zay-féle MMM politikusa gyakorolja a legnagyobb hatást. Pedig nem is olyan régen ez a két ember még perben és haragban állt egymással. Bod 2016-ban még azt próbálta rábizonyítani (az akkor fideszes) Galbácsra, hogy MSZMP-s, munkásőr és munkahelyén a párt káderutánpótlási csoportvezetője volt. Politikai perpatvaruk a Szegedi Ítélőtábláig futott. (Számos cikk fellelhető róla a neten – A Szerk.)

Ez a két ember az elmúlt években nagyon és szerencsésen egymásra talált, de azt a mai napig „senki nem gondolta volna”, hogy Bod Tamás írja Galbács Mihály interpellációit.

Korábban is adott már gyanúra okot, hogy Galbács Mihály rendre nem a saját szövegeit adja elő a gyulai képviselő-testületi üléseken. A mai ülésen pedig bebizonyosodott, hogy ez a rögvalóság.

Galbács sok hibával, de végül nagy nehezen felolvasott egy hosszú kampányinterpellációt. Előadása végén megkérdezték tőle, hogy ő írta-e azt, amit elmondott. Márki-Zay képviselője szemrebbenés nélkül vágta rá azt, hogy igen. Ő a szerzője az interpellációjának.

Ekkor szembesítették azzal, hogy a Word-adatok szerint Bod Tamás, a Magyar Narancs újságírója, vagy ahogy Gyulán nevezik már egy ideje, „Galbács háztáji propagandistája”, írta Galbács interpellációját.

a word szerint bod tamás hatvanszor módosította az írását

Az eset számos kérdést felvet. Vajon a Magyar Narancs újságírója ingyen, esetleg pénzért vagy szívszeretetből dolgozik Márki-Zay pártjának, illetve annak a Galbács Mihálynak, aki súlyos gazdasági bűncselekmények elkövetése miatt áll májusban bíróság elé?

A válasz nyilván egyszerű, a magát előszeretettel függetlennek valló újságíró politikai meggyőződésből írja meg a woke-marxista önkormányzati képviselő politikai beszédeit. Ennyi.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)