Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gábor életjele

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2022. június 26. 18:00
Gábor életjele
Politikai zsákutca

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Magyarország nem demokratikus, de nem is jogállam. Orbánt és a Fideszt, vagyis „ezt a rendszert demokratikus úton, választással nem lehet legyőzni”. „Egy településen minél magasabb az iskolázatlanok aránya, annál magasabb a Fidesz támogatottsága”.

Ilyen és ehhez hasonló okosságok hangzanak el abban a videóban, amelyet a Partizán rögzített Békés megyében. A kisfilmben ott láthatjuk a gyulai Leel-Őssy Gábort, aki a DK országgyűlési képviselőjelöltje volt. Ő, a műsorkészítők és a többi szereplő közösen igyekszik „megérteni Magyarországot”, azt kutatják és találgatják, hogyan lehet megszorítani a Fideszt vidéken.

Az április 3-ai parlamenti választások óta nem sok politikai életjelet adott magáról Gábor, elhanyagolta követőit. Ebben a Partizán-videóban azonban pótolja az elmulasztott dolgokat. Belecsap rendesen az ellenzéki lecsóba!

Úgy kezdi, hogy „amikor a budapesti értelmiség azzal jön, hogy az emberek között kell lenni, akkor kiráz a hideg, mert ez akkora blődség”. Azt is mondja, visszaemlékezve a választási kampányra, „úgy jöttem el Füzesgyarmatról, basszus, ha lenne ebben a választókörzetben kétszáz ilyen emberünk, szerintem kétharmaddal nyerhetnénk”. Némi indulattal fogalmazza meg, hogy „b…sszátok meg, én legalább megpróbáltam”. Végezetül üzen is a pártközpontba: „a budapesti értelmiségnek üzenem, itt tulajdonképpen az életével játszik az, aki vállalja az ellenzékiséget”.

Úgy tűnik, hogy Gábor és ellenzéke mit sem tanult az újabb kétharmados vereségből. Az egész beszélgetés esszenciáját végül nem Gábor, hanem a füzesgyarmati ellenzéki kör elnöke fogalmazza meg: „csalódtam a magyar emberekben, mert én úgy gondoltam, hogy itt most simán nyerünk, akár kétharmadot is”.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)