Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A nyál...

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2022. május 08. 18:00
A nyál...
Tankolni tudni kell

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Nem olcsó a benzin, ha nem az ársapkával védett naftát tankolod. Erre persze közgazdász barátom azzal jönne, hogy ez a globális kapitalizmus, a nemzetgazdaságok megszűntek, a láthatatlan háttérhatalom diktál, amúgy pedig minden viszonyítás kérdése, tehát néha a drágább az olcsóbb.

Három mondat után arról is meg tud győzni téged, hogy addig jársz jól, amíg ilyen drága az üzemanyag. Hondás Lacika csak annyit mondana, ha volt pénzed majomra, legyen pénzed banánra is. A Magyar Honvédséget boldogító katona barátunk azt szokta mindehhez hozzáfűzni, a megszákolt halat már nem etetik. Hárman együtt ezzel mindent kimerítettek, ami a benzin árával összefüggésbe hozható.

Motoros körökben egyébként a benzint sokan egyszerűen nyálnak hívják. Hosszabb etimológiai köröket nem futok, de tényleg összefut az ember szájában a nyál, amikor minden értelemben megérzi a 100-as E5-ös benzint. Amikor az árát is hozzávesszük a prémium nyálhoz, akkor a gyengébbeknek legtöbbször a gyomra, az erősebb duhajoknak az ökle szorul össze. Az A. E. Bizottság Wahornja meg nyilván ott, a helyszínen köpne egy dúst, de a szerelem az szerelem. A motorozás is az. A rosseb foglalkozzék a benzin árával addig, amíg van mibe tankolni!

Magam is prémiumot tankoltam a minap az egyik töltőállomáson. Nem rosszhiszeműségből, hanem a koronavírus-járvány miatt kialakult rutin miatt bukósisakban „rongyoltam be” fizetni a kútra. Kaptam érte rendesen, a pénztáros egyszerre volt arrogáns, kioktató, lekezelő és gőgös. Ehhez innen is gratulálok! Egy élmény volt. Megérte elfelejteni levenni a bukót!

Visszamentem ugyanoda autóval is tankolni. Baseballsapkában, napszemüvegben és szájmaszkban léptem a kasszához. Megkérdeztem, hogy most mennyivel látható belőlem több vagy kevesebb…

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)