Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 397 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. május 09. 08:00
Országos határrendészeti összesítő: 397 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 8-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 488 határsértőt tartóztattak fel és 281 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 21 esetben összesen 137 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Csikéria, Kunbaja, Bácsborsód, Homorúd, Tompa, Gara, Kelebia, Hercegszántó és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 326 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kübekháza, Makó, Szeged, Ásotthalom, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén.

Pest megyében 2 esetben, Inárcs és Cegléd közigazgatási területén 25 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során algériai, szír, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, szomáliai, tunéziai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 11, Csongrád-Csanád megyében 8 esetben a rendőrök összesen 281 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 esetben embercsempészés és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)