Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Igen, olimpia!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosPUBLICISZTIKA • 2021. február 07. 18:00
Igen, olimpia!
A sportvilág válasza

bimbó lajos

Fotó: Gyulai Hírlap

Szinte már biztosra vehető, hogy a sportvilág legjobbjai ismét találkozhatnak és mérlegre tudják majd tenni tudásukat és tehetségüket az olimpiai játékokon. A továbbra is Tokió 2020 néven futó világesemény méltó kifejezése lehet annak, hogy a világ nem hajol meg a vírus előtt.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke kategorikusan kijelentette, hogy biztos benne, a terveknek megfelelően megrendezik nyáron a tokiói olimpiát. Az olimpia.hu oldalon olvasható cikkben a sportvezető kijelentette, nincsen B terv, a nyári játékokra sor kerül, a japán szervezők pedig eltökéltek a lebonyolításban.

A sportvilág legnevesebb képviselői fellélegezhetnek, hiszen sok-sok karriert alapoztak a normál körülmények között már tavaly nyáron lebonyolítani szándékozott világeseményre. A vírushelyzet folyamatosan ott ólálkodik a sportági válogatók körül, ám a közelmúltban megrendezett világesemények bebizonyították, igenis lehet biztonságos versenyzési körülményeket biztosítani a sportolóknak, így téve lehetővé a sportvilág mozgásba lendítését.

Legutóbb, a hétvégén befejezett kézilabda-világbajnokság bizonyította be, hogy a vírushelyzetben is képesek a szervezők egy többcsapatos tornát levezényelni. Igaz, a koronavírus okozott helycseréket a csapatok között, hiszen három együttes is visszalépni kényszerült a kupától, ám végül a Dánia címvédésével zárult torna kiváló példa volt a biztonságos versengés lehetőségére.

A július 23-ai olimpia megnyitóján a világ egy emberként nézhet szembe a vírussal. A nyári olimpiai játékok az emberiség „néma” tüntetése a pandémia ellen, minden érem, világcsúcs, de minden rajt és minden elszakadó célszalag egy-egy határozott nem-nek fog megfelelni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)