Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzött a teljesítmény

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2019. október 20. 18:00
Győzött a teljesítmény
Választottunk

Mocsár-Pörjés József

Fotó: Gyulai Hírlap

Gyulán október 13-án győzött a teljesítmény. A szavazók nagy többségének üzenete világos volt: Gyulán minden a legnagyobb rendben van. Az elvégzett munkára szavaztak a gyulaiak.

A fejlődés nem állhat meg! – ez volt a Fidesz-KDNP fő üzenete, s ezzel tudtak a legtöbben azonosulni. Az ellenzékiek összefogása már a rajtjánál megbukott. Ezt követően az ellenzéki pártok kampánya leginkább arról szólt, hogy megpróbálták egymásra sütni a sikertelen összefogás bélyegét. Utólag, a számok ismeretében világosan látható, hogy az összefogás is nagyon kevés lett volna a hatalomváltáshoz. Gyulán a Fidesz simán nyerte a választást. Polgármesterjelöltjük még szavazatszámban is többet kapott a 2014-es eredményéhez képest. A baloldal (MSZP, DK) tovább gyengült, öt évvel ezelőtt több szavazatot kapott a polgármesterjelöltjük.

A legnagyobb pozitív növekedés a Gyulai Városbarátok polgármesterjelöltjére leadott szavazatokban mutatkozott. A Városbarátok képviselőjelöltje a Fidesz egyik leggyengébb láncszemének számító választókerületben is győzni tudott. Ezt az egyet leszámítva a Fidesz jelöltjei minden körzetben 50% feletti eredménnyel zártak. A Jobbik kiesett a testületből. Nagy hiba volt, hogy nem állítottak önálló polgármesterjelöltet, hogy nem álltak bele a kampányba. Hét szavazat híján csúsztak le egy listás mandátumról. Ezt a mandátumot csípte meg magának a Mindenki Magyarországa Mozgalom, amely új szereplőként jutott be a gyulai testületbe. A Mozgalom által erőltetett negatív, lejárató kampány ilyen értelemben sikeres volt, de hogy a pártnak sikerül-e gyökeret eresztenie Gyulán, az csak az elkövetkezendő években derül ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)