Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - János udvarlós üzikkel keresi a jelölteket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2019. augusztus 24. 21:35
János udvarlós üzikkel keresi a jelölteket
Vajon a DK még mindig úgy látja, hogy ezekkel a kutyaütőkkel tudja megdönteni a Fidesz hatalmát?

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Tényleg kezd tragikomikussá válni a Kossuth-kör nagy ellenzéki vezető szerepvállalása Gyulán.

Mától gyűjthetik a jelölőszervezetek a képviselői induláshoz szükséges aláírásokat. Nem kell nagy számokra gondolni, ha a körzetének leglakottabb utcájában jó hangosan elkiabálja magát a jelölt, tizenöt perc alatt biztosan begyűjti a szükséges aláírásokat. Gyulán például van olyan körzet, ahol huszonegy választópolgár elegendő ahhoz, hogy képviselőjelölt lehessen valaki. A legnagyobb választókerületben, ez esetünkben Gyulavári és Dénesmajor, sem kell kereken harmincnál több. A polgármesteri jelöléshez háromszáz választópolgár ajánlására van szükség Gyulán.

A házalást a Fidesz, a Gyulai Városbarátok Köre és a Jobbik biztosan el tudta kezdeni ma Gyulán. A két egykori fideszes által vezetett baloldali ellenzéki összefogást illetően azonban már vannak kétségeim. Esetükben sem az említett ajánlószámok megugrása jelenthet gondot, hanem az, hogy nincsenek képviselőjelötjeik. A Kossuth-kör választási ernyője alól csütörtökön este kilépő igazi balosok, a DK és az MSZP minden bizonnyal jelentősebb űrt hagyhatott maga után, a képviselőjelölteket illetően ez egészen biztos. Tudniillik, a szerkesztőségünk birtokába jutott ma este egy testes Viber-üzenet, amelyben a Kossuth-kör elnöke, Csóka-Szűcs János ismeretlenül udvarol körbe valakit azért, hogy vállaljon képviselőjelöltséget.

Ezek után tényleg meg lennék lepve, ha a vasárnap 11 órakor kezdődő végső egyeztetésen az ellenzék legerősebb pártja, a DK úgy látná, hogy ezekkel a kutyaütőkkel tudja megdönteni Gyulán a Fidesz hatalmát.  

A címben szereplő udvarol kifejezést pedig Csóka-Szűcs Jánostól kölcsönöztem: „gondolom már kellően, bár őszintén körül udvaroltalak:)”. Kíváncsian várom, hogy hányan kaptak még Gyulán hasonló, udvarlós üziket Jánostól.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)