Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Köszönöm, Gyula!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosPUBLICISZTIKA • 2018. március 25. 18:00
Köszönöm, Gyula!
A bohóckodásom ára

Bimbó lajos

Fotó: Gyulai Hírlap 

– Talán, ha eggyel kevesebbszer megyek el a haverokkal, ma olimpiai érmes vagyok – Gyáni János tudta, hogy mit veszített az olimpiai szereplésével kapcsolatban.

Életem egyik utolsó csatájára készültem. Surman Zoltán ugyanis felkínált egy lehetőséget, hogy a fürdővárosi arénában felállított ringben ütközzek meg Detre Gáborral a GBF világszervezet nemzetközi bajnoki övéért.

A felkészülést két remek emberrel kezdtem meg, hiszen magam mögött tudhattam az ország egyik legjobb edzőjét, Berki Ferencet, de a munka oroszlánrészét a helyi óriás szívű sportlegenda, Lechner Zsolt végezte. Sportpályafutásom során rengeteg díjat és érmet nyertem, de sohase tudtam eljutni karrierem csúcspontjára. Lehettem volna válogatott, többszörös honi bajnok, csúcssportoló, ha beállok a sorba, és elfogadom a rám kirótt szabályokat.

Számomra igencsak komoly téttel bírt a mérkőzés, hiszen egy idő előtti befejezéssel talán eltűnök a süllyesztőben. Azonban, ahogy az lenni szokott, nem bújhattam ki bőrömből, így a reggeli futóedzéseket rendre átaludtam. Az utolsó három hetet már non-stop felkészüléssel töltöttem, aminek az eredményeképpen kilenc menetig álltam a sarat, kis híján ledöntve ezzel ellenfelem képzeletbeli trónját.

Ahogy enyhült a nyomás, és éreztem, hogy itt nagy baj nem történhet, elkezdtem a szokásos szórakoztatást, a látványos grimaszokat és a vicces mozdulatokat. Nem tehetek róla, véremben van a szórakoztatás. Tudtam, hogy megfizetem előadásom árát, de örömmel tettem, hiszen emlékezetes estével ajándékozhattam meg azt a várost, amely befogadott engem.

Köszönöm, Gyula! Köszönöm, gyulaiak!

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)